Beste ,

De meeste zonuren lijken voorbij, . meer afwisseling in temperatuur, meer neerslag en minder aandacht voor de boot zijn vaak kenmerken van deze periode.

Juist vandaar de oproep ook in deze nieuwsbrief om je boot regelmatig te checken.

Ook van belang voor de ouders onder ons, wat als baldadigheid kan worden beschoud zou wel eens snel reden tot verwijdering kunnen zijn.

Ook een korte terugblik op een super geslaagde BBQ en Lichtjesparade, en vooruitblik naar de werkbeurten en de hellingen-uit. Kortom aan het vakantieseizoen is wel een beetje een einde gekomen.

Veel leesplezier, en wil jij ook wat delen in de nieuwsflits, meld het via communicatie@wsv-uno.nl

e8da1208-da41-4043-96c7-7ce4231792c3

UNO 40 jaar!

Een BBQ samen met een lichtjesparade, via de facbook en deze nieuwsflits werd aan jullie gevraagd om je (en je introducees) in te schrijven en daar is goed gehoor aan gegeven. Het proces van inschrijven is hier en daar nog wat aangevuld, dank voor de suggesties!

De dag zelf kenmerkte zich door vlak voor de start nog behoorlijke regenval. Vooruitziende blik van de Lief&Leed commissie had gezorgd voor overdekte (sta)plaatsen en het was tijdens de middag en dus bij de BBQ super goed te doen. Dank voor de hulp bij de organisatie ook! 

Catering was goed verzorgd en we zijn blij dat bijna alle aangemelde leden ook zijn gekomen. Op die manier is vrijwel al het ingecalculeerde voedsel ook gebruikt. 

We kijken uit naar volgend jaar! Meer foto’s tref je ook op de website

45e28344-232b-4142-9fb5-469d0174932d

Lichtjesparade

Het behoeft geen woorden, wat een super gaaf gezicht!

Foto’s via de Facebooksite (lid worden kan via de link rechtsbovenaan deze nieuwsflits). Super leuk om de boten zo opgemaakt te zien. Volgend jaar weer!

462fe275-0cd3-4f9b-ad9f-ef48941268b5
286ca766-86db-4f8f-8a2b-91a383e75e06
711b6266-117e-429d-9ab6-1a5ab4312ab6

De UNO maken we met elkaar!

en soms is dat een beetje pijnlijk.

Als je onderstaande foto ziet en je weet dat we in het seizoen 4 afval containers per week hebben staan (op nog geen 50 meter) waar vuil en ander normaal afval prima achtergelaten kan worden. Dan is het zo achterlaten van je haventerrein ronduit verdrietig.

Met elkaar zijn we gebruikers van en verantwoordelijk voor ons terrein en de spullen, en om dat bijvoorbeeld heel en schoon te houden. Het meerendeel van onze leden neemt de moeite de eigen rotzooi mee te nemen of in de containers te deponeren. Dank jullie daarvoor!

En mocht je deze frietboutique gangers kennen, herkennen, tegenkomen, bijhoren, of anderszins .. attendeer deze personen even op hoe we met elkaar en de omgeving omgaan.

Vanuit de gedachte misschien weten ze het niet, .. en als ze het NU wel weten (en ze weten dat wij weten dat ze het weten) dat deze personen dan hun gedrag aanpassen naar normaal gedrag. Namelijk het opruimen van je eigen zooi en soms ook wat extra dat je op de haven of in het water tegenkomt, voor het algemeen nut.

Misschien weten deze personen het wel, maar kunnen ze het niet.

Dat zou dan heel zielig zijn. Ik denk me even in. Wel kunnen varen, friet en anderszins halen en opeten en terugkomen op de haven en ‘er dan niet meer de kracht voor hebben’. Onkundig, onmachtig om de eigen zooi weg te gooien in de daarvoor, door ons gezamenlijk betaalde afvalcontainers. Tja, hulpvragen is dan een alternatief. Er is vast wel een persoon in je omgeving dan die het voor je wilt doen als jij er de kracht niet meer vor hebt.

En als je niet durft te vragen, .. dan zou ik blijven liggen in je boot tot je weer bent opgeknapt.

Of zouden deze personen het niet willen? .. En moedwillig denken ‘..ik alleen ben zo waardevol dat ik dat wat ik niet gebruik gewoon achter me laat en aanbied aan de omgeving. ..’ Dit is wel de meest interessante, want hoe willen we als vereniging dan met personen met dit soort gedrag omgaan?

Tja, ik ben wel benieuwd wat het is. Niet kennen, niet kunnen of niet willen?

Dus als jij je herkent als achterlater van deze zooi, of deze personen kent, neem even contact op met Jack communicatie@wsv-uno.nl Dan verkennen we wat kan helpen om deze persoon of personen een volgende keer, net als ons allemaal, bij te laten dragen de haven en terrein schoon te houden.

Dat doen we met elkaar namelijk.

photo-2023-09-01-19-56-52

Verder ter herinnering, .. als lid van de vereniging ben je ook verantwoordelijk voor het gedrag van je gasten en je kinderen. We melden dit omdat er afgelopen week (op camerabeelden) zichtbaar wangedrag plaatsvindt waarbij schade aan (verenigings)eigendommen is ontstaan. Aangifte, royering en directe verwijdering van de boot zijn de voorspelbare gevolgen. 

Het lijkt dat het hebben van een sleutel van het hek (dit is ook de sleutel van de toilet/douchecabine) personen kan helpen meer passend gedrag te vertonen.

Zorg aub dat alle gebruikers een heklsleutel hebben (aanvragen bij Ron) en weten te gebruiken, om zo bijvoorbeeld ook het hek na 19 uur weer op slot te doen.

Dank

Afval puntje..

Als je naar de haven komt via het sluisje dan loop/rij/kom je ook langs een paar ondergrondse afval containers op de hoek van de Prins Bernhardkade.

Ter info, de vereniging betaalt in het seizoen meer dan 100,- per afvalcontainer per week.

Als we nu met elkaar het (eigen)afval wat meer naar die daarvoor bestemde ondergrondse containers brengen dan scheelt dat al snel een behoorlijk bedrag.

Dus neem je eigen afvalzakje mee en breng dat aub naar de daarvoor bestemde containers buiten het haventerrein. Dank alvast!

Inschrijven kan nog tot 24 september!

Werkbeurten 2023-2024

Voor komend werkbeurten seizoen (2023-2024) kan je je nog inschrijven!

De werkbeurten zijn voor alle leden van de vereniging die op 1 juli 2023 ouder zijn dan 18 en jonger dan 65. De werkbeurten zijn in principe 2 zaterdagen per seizoen.

Omdat de haven steeds beter op orde is heeft het bestuur voor 2023-2024 vooralsnog besloten de inzet voor de werkbeurten tot 1 zaterdag te beperken.

Doe net als ruim meer dan de helft van onze leden en een groot aantal dat al een keuze heeft gemaakt  en schrijf je snel voor 1 nog mogelijke zaterdag in!

Als je geen werkbeurten verricht (en/of je niet op tijd inschrijft) ontvang je voor de start van de 1e werkbeurt een factuur van 150,- euro.

De werkbeurten beginnen tussen 8.30 en 9.00 uur op de haven en eindigen rond 15.30. De koffie/thee en lunch wordt verzorgd. 

Je ontvangt een bevesting per e-mail van je inschrijving. 

Heb je geen inschrijvingsbevestiging ontvangen (check je spam) dan is er iets mis gegaan en probeer je het opnieuw. Het kan dan bijv zijn dat de gekozen datum al vol is (max 15 deelnemers)

Je kan je hier inschrijven: https://uitnoodontstaa-site.e-captain.nl/mijn-captain/home

Met je gebruikersnaam: LEZER01 en je wachtwoord.

Rechtsboven in het scherm zie je dan de keuze ‘activiteiten’. Als je daarop klikt zie je de mogelijke zaterdagen. Maak aub een keuze.

Voor de werkbeurten periode 2023-2024 schrijf je je voor 1 zaterdag in!

Je ontvangt een bevesting per e-mail van je inschrijving. 

Heb je geen inschrijvingsbevestiging ontvangen (check je spam) dan is er iets mis gegaan en probeer je het opnieuw. Het kan dan bijv zijn dat de gekozen datum al vol is (max 15 deelnemers)

Voor vragen of opmerkingen met betrekking de werkbeurten kan je een mail sturen naar werkbeurten@wsv-uno.nl

Voor vragen of opmerkingen met betrekking tot je inloggegevens: communicatie@wsv-uno.nl

Inschrijven nog deze week

Hellingen-Uit 2023-2024

Het inschrijven voor helling-uit (2023-2024) is gestart en kan nog tot uiterlijk 22 september!

Omdat er ook komende winter nog DRUP werkzaamheden zijn, geldt dit jaar ook dat we een beperkte ruimte hebben op de kant ivm opbouw van de (laatste 3!) nieuwe steigers.

En als altijd geldt ook weer dat de mensen die er afgelopen jaar (jaren) uit zijn geweest, dit jaar achteraan de rij aansluiten.

Dus mail Ron voor jouw plek op de hellingen UIT lijst en stalling op de kant deze winter. havenmeester-uno@ziggo.nl

ce58a86a-93e2-4e4a-ad08-2c7afe5bd76d

Bootje vastleggen?

Met de nieuwe drijvende steigers is het zichtbaar dat het aanleggen van een bootje ook wat handigheid vraagt. De tip is om de boot op mnimaal 3 punten vast te leggen en zodanig dat deze nergens tegen een deel van de steiger aan kan komen.

Anders dan op de foto’s dus😂.

Door de juiste aanlegafstand af te meten met 3 touwtjes en deze touwtjes dan ook voor die 3 aanlegpunten te blijven gebruiken, maak je het jezelf gemakkelijk en voorkom je schade aan de steigers en aan je boot.

Wat je daarbij ook kan doen is een fenderset bestellen bij Ron Geef dan aan waar je de bescherming wilt (zijsteiger(s), kop/achterkant). Na bestelling wordt deze dan gemonteerd bij je ligplaats. De kosten worden aan je doorberekend. 

LET OP: het is verboden zelf in/aan de steiger iets aan te passen. Jij bent verantwoordelijk voor je ligplaats. Worden zelf aangebrachte zaken aangetroffen dan worden die verwijderd en de kosten van die verwijderijg en de vernieling worden verhaald. En er volgt een waarschuwing wat kan leiden tot intrekking van de ligplek. 

Dit geldt ook voor zelf bedachte manieren om je slot over en/of onder de steiger aan te brengen. Niet doen aub. Wil je een slotkluis voor je slot, meld je dan bij Ron

50947014-1048-4bef-8dc4-0311d074bb69

Gasflessen verkoop stopt

Ergens in de afgelopen 40 jaar is het als service aan de leden begonnen en daar stoppen we mee. Als alternatief (*niet per boot bereikbaar) denk ik aan Leeflang Gas.

De huidige voorraard flessen zal nog een paar dagen beschikbaar zijn en daarna van het terrein worden gehaald.


Oproepen en aanbod vanuit de leden!

Heb jij ook een oproep die je hieronder wilt delen? Geef een berichtje naar Jack via communicatie@wsv-uno.nl

schipherstel