Nieuwsflits 15 oktober 2020

We hopen dat je in goede gezondheid bent en blijft! Graag informeren we je over de activiteiten op de haven en de gevolgen van de door het Kabinet aangekondigde aangescherpte (corona) maatregelen. Deze ‘gedeeltelijke lockdown’ heeft directe gevolgen voor de UNO.

De kantine en het terras is dicht. De wc’s en douches op het terrein ook.

Verder heeft het bestuur besloten om de maatregelen die aan het begin van het jaar golden weer op te pakken. Dat betekent:

– Kom niet naar de haven, tenzij het strikt noodzakelijk is. Waarbij controle van je boot (na bijvoorbeeld regenval) zeker wenselijk is!

– De toegangshekken blijven zoveel mogelijk op slot. Zorg aub bij binnenkomst en vertrek dat het hek op slot gaat.

–  Volg de aanwijzingen van het RIVM en houd afstand.

Met name aankomende zaterdag, 17 oktober, vragen we je niet naar de haven te komen!

Ron, als havenmeester, heeft afgelopen week en voor zaterdag in het bijzonder een specifieke planning voor het hellingen-uit gemaakt. Daarmee bereiken we dat er niet teveel mensen tegelijkertijd op de haven zijn. De betreffende leden zijn hiervoor in kennis gesteld met de tijdstippen waarop ze (1 per boot) aanwezig moeten zijn.

Het volhouden van de maatregelen is min of meer een constante geworden. Dank voor de zorgvuldigheid! Op deze manier dragen we mede bij aan het gezond houden van de (oudere)leden en de vereniging

Geslaagde 2e werkbeurt

Zaterdag 10 oktober heeft een groep leden van de vereniging weer veel werk verzet. Keihard en vol arbeidsvreugde is er gewerkt aan diversen onderdelen op de haven.

Alle meubels van de terrassen zijn opgeslagen in de fietsenstalling. Waardoor er een minimale ruimte is om fietsen te stallen gedurende de herfst en winter. Dit is mede ook omdat er ruimte gecreëerd moet worden om de boten op de kant kwijt te kunnen.

Ook is de hele werf geveegd en schoongespoten.

Deze werkbeurt hebben we weer aardig wat boten moeten leegpompen helaas. De leden waarbij dit voor de tweede keer moest gebeuren krijgen vanaf het havenkantoor een factuur van 70 euro toegestuurd.

Oproep van de havenmeester, .. ‘beste leden houdt het in gaten bij zware regenval dat uw boot vol kan lopen met water en dat gaat sneller dat u denkt. Ga regelmatig bij uw boot kijken om teleurstellingen/schade te voorkomen.’

Het rookhok is voor de wintertijd ook weer in ere hersteld inclusief open haard.

Ook zijn er tijdens deze werkbeurt alle waterkranen aan de bovenzijde vervangen. Daarnaast zijn er bij de achterste ingang en op de container aan de Rotte zijde bewakingscamera’s geplaatst.

Er is op steiger 0 een begin gemaakt met de nieuwe stroompalen. Deze is inmiddels ook al operationeel.

Onze bok is verplaatst naar de ‘parkeerplaats’ in afwachting van de aankomende werkzaamheden aan de steigers.

Het uithangbord op de kantine is vernieuwd met een ander exemplaar waardoor dat ook up to date is. Jullie zagen het in de vorige nieuwsbrief, en nu hangt het op de kantine! Ook is er een nieuw bord geplaatst bij de passantensteiger aan de Rotte zijde.

Het was weer leuke geslaagde werkbeurt en week met onze vrijwilligers .

Namens Ron en het bestuur, dank allemaal!

En de afgelopen week is er door onze eigen vrijwilligers gewerkt aan de nieuwe brievenbus. Deze moest ook hufterproef worden uitgevoerd. De andere brievenbus werd namelijk gebruikt om erop te staan en over het hek te klimmen.

Deze nieuwe staat nu los van het hek en is uitgevoerd met ‘tanden’ met een hardhouten paal die in beton gegoten is.

Tevens zijn de vrijwilligers in de werkplaats druk bezig met maken van beugels voor een kruiwagen parkeerplaats en een nieuwe oploop voor het havenkantoor. Ook het buigen van beugels tbv de steigers.

Hellingen UIT

Afgelopen week is al een grote stap gemaakt met het hellingen. Zeker met de verscherpte maatregelen is een strakke planning van belang. Komende zaterdag gaat een groot aantal boten uit het water. Oproep, als u niet op de haven hoeft te zijn, blijf dan van de haven weg. Op die manier kunnen we voldoen aan de richtlijnen en blijft het voor de mensen en voor de vereniging mogelijk om het Hellingen Uit te realiseren.

Dank alvast!

Sluisdeuren weg

Een bericht van de Gemeente:

Beste watersporter,

Op maandag 26 oktober 2020 start de gemeente Rotterdam met het vervangen van de sluisdeuren van de sluis Berg- en Broekse Verlaat tussen de Bergse Voorplas en de Rotte, ter hoogte van de Prins Bernardkade. Er is voor de pleziervaart tot en met vrijdag 11 december 2020 geen doorvaart door de sluis Berg en Broekse Verlaat mogelijk.

De vier sluisdeuren zijn aan het eind van hun levensduur. De oude deuren zijn als voorbeeld nodig om de nieuwe deuren passend te maken. De oude deuren worden daarom weggehaald om exact nagebouwd te kunnen worden. Daarnaast worden de draaipunten, de loketschuiven en aansturing van de schuiven van de oude deuren gehaald en op de nieuwe deuren gezet.

Via gele tekstborden langs diverse vaarwegen wordt plezier- en andere scheepvaart attent gemaakt op de afsluiting.

Tip: de site: www.ookditisderotte.nl

We hebben met elkaar al langer aandacht gericht op de vervuiling in de Bergseplas en de Rotte. Ik zie ook regelmatig al mensen iets uit de plas opvissen, ennu is er ook een ‘Eco sloep’ in rotterdam. Meer info: www.ikapitein.nl

Andere tips zijn zeker welkom: communicatie@wsv-uno.nl

Dank voor de aandacht, blijf gezond en vooral ook lief voor elkaar!