Haven gebeuren

Werkbeurt 29 februari 2020

Afgelopen week zijn de vrijwilligers heel druk bezig geweest om op de Westlander een handkraan te bouwen. Zodat deze ingezet kan worden om de vingerpieren aan de Bergse plas zijde te repareren en zo nodig te vernieuwen.

Werkbeurt 15 februari 2020

De toegangshekken zijn voorzien van nieuwe informatieborden. En het toegangshek beneden is een paaltje geplaatst ter beveiliging van de hoofdpoort.
De waterleiding naast de werkplaats onder de tegels geplaatst en het het pad weer netjes gemaakt. Bij de portocabine een steiger gebouwd ten behoeve onderhoudwerkzaamheden en schilderen. De put voor de portocabine hiervan de tegels rondom opgevuld en recht gelegd.
Diverse dames van de werkbeurt hebben ism Frans op de werf langs het hek alle onkruid verwijderd en vervolgens alles beplant met hortensia’s

Werkbeurt 01 februari 2020
Helling aan de Rotte kant vervangen. Gereedschap in werkplaats opgeruimd. Hout opgeruimd en klein gemaakt voor de buitenhaard buiten. Het pad naar steiger 10 onkruid verwijderd en groen gaas aangebracht.

Werkbeurt 18 januari 2020 Ondanks de kleine bezetting is er veel werk verzet o.a de hekken rondom de vereniging voorzien van groen gaas. Tussen de bun (opslag) is er schoongemaakt, onkruid weggehaald. Steigerdelen opgeruimd en geplaatst naar de waterkant. Het biljart op zijn plek gezet en ingedeeld.

Ondanks de feestdagen is er tussendoor met de werkploeg nog aardig wat werk verzet. Met name was de bok het speerpunt . Hiervan moest de bedrading vervangen worden ivm sluiting. Ook moesten er nieuwe accu’s in en er is een nieuwe accubak gemaakt. Tevens een afdak boven de winch geplaatst. De bok is weer operationeel en zal zo snel mogelijk ingezet gaan worden om de kippenlopen aan de Bergse Plas te repareren of te vervangen.

Onze nieuwe aanwinst!

De boot is geschonken aan de vereniging door een oud collega van Leo Mes. De bedoeling is dat deze boot ingezet gaat worden ter ondersteuning van de bok. De boot is voorzien van een 2 cilinder diesel Ducati motor.

Werkbeurten november 2019

De porto wordt opgeknapt zowel van binnen als buiten!
Vandaag tijdens de werkbeurt is er hard gewerkt. De waterlekkage op de hoogte van steiger 6 is verholpen. Vanaf steiger 6 tot steiger 9 is het hek voorzien van groen doek.
Een nieuwe afkortzaag en de meterkast is vernieuwd
Gefeliciteerd Bertje met je diploma EHBO/AED en reanimatie.
UNO is een bedrijfshulpverlener rijker!

Hellingploeg weer druk bezig om alle boten weer netjes op de wal te zetten zodat er weer onderhoud gepleegd kan worden aan de boten.

Dank aan de vrijwilligers Ed, Theo, Leo, Peet, Jaap, Bert en Ron.

Werkbeurt

De eerste werkbeurten zijn weer van start gegaan oa rookruimte verwijderd, de bar is opgeknapt, kantine schoongemaakt, het buitenterrein opgeruimd kortom is er ondanks de regen heel hard gewerkt.

De afgelopen weken zijn de vrijwilligers druk bezig geweest om de hellingkarren en schragen te maken. En nu zijn ze volop aan het schilderen en teren zodat we er weer jaren gebruik van kunnen maken.
Frans onze tuinman
Goed bezig Beppie