NIEUWSFLITS februari 2021

Het hek wordt netjes op slot gedaan en de corona maatregelen zijn nog bij iedereen bekend. Kantine en sanitair nog dicht, .. en afgelopen week waren we wel heel goed bereikbaar .. ūüôā

Een rondje BergsePlas was niet meer met de boot te doen, .. lopen, glijden, schaatsend, het was een prachtig gezicht. We hopen dat jullie er ook van hebben genoten.

Met de omslag in het weer, de verwachte lente temperaturen komen ongetwijfed ook de verlangens naar het ‘vaar klaar maken’ van de boot en de start van het seizoen.

Voordat we daar zijn hebben we nog een ALV, een Hellingen In, en (als het past in de maatregelen) een opening van het vaarseizoen.

We zijn het jaar voortvarend begonnen met facturatie van het idmaatschap. Op die manier filteren we aan het begin van het jaar die leden eruit die eigenlijk wilen opzeggen. Op die manier hebben we snel inzicht in welke ligplaatsenbeschikbaar komen en wanneer. Op dit moment hebben meer dan 230 leden betaald, er staannog 10 leden ‘open’. Er is een wachtlijst voor plaatsen aan de Bergse plas en er zijn 2 plekken aan de Rotte. Via deze weg een dank je wel aan alle leden die snel hebben betaald! Met elkaar maken we de vereniging.

In deze nieuwsbrief nieuwe informatie over betaald parkeren, ja er blijken toch vergunnimngen aangevraagd te worden, iets dat we ook gaan proberen te realisren. Ook de oproep voor vragen mbt de ALV.

Blijf gezond en tot snel op de haven.

LET OP: Betaald parkeren

vanaf 1 feb is er¬†betaald parkeren in de wijk voor de ‘sluis’.

Vooralsnog dachten we hier als vereniging geen rol in te kunnen hebben. Dat is verandert. Hoewel we buiten het gebied liggen is het sinds een paar weken ook bevestigd door de Gemeente dat de UNO (een gelimiteerd aantal) vergunningen mag aanvragen voor de auto’s van leden.

Nou zitten we daar een beetje mee. We zijn een watersportvereniging en geen administratiekantoor voor parkeervergunningen.

Dus wie van de leden wil deze ondersteunende taak dit op zich te nemen?

Vooralsnog biedt de vereniging aan om een vergunning voor de betreffende leden die dat willen, aan te vragen.

Wil je een vergunning?

zorg dan dat je 120,- euro (dat zijn de kosten voor een vergunning van 1 jaar) onder vermelding van: jouw naam, je lidnr. en het betreffende kenteken, aan ons overmaakt.

De vereniging kan dan de vergunning aan vragen, zodra we daar wat van weten informeren we de aanvragen uiteraard.

Daarnaast blijft de oproep om af te wegen hoe je naar de UNO komt. Voor vervoer per fiets en scooter is parkeerruimte op de haven. Er is een tram en bushalte redelijk in de buurt ook, en met de leenscooters van Check, Felyx en Go lijkt het gebruik van een auto misschien niet altijd nodig.

De Gemeente heeft aangegeven dat de handhaving van fout geparkeerde auto’s, zoals die ook regelmatig bij het terrein van de UNO staan, zal worden opgeschroefd.

Informatie over de tarieven en betaald parkeer tijden en meer tref je hier op de site van de Gemeente Rotterdam.

_____________________________________________

ALV 2020

Vooralsnog plannen we op woensdag 7 april 2021 de algemene leden vergadering (ALV) over 2020. Houd alvast die avond vrij.

We hopen op een fysieke bijeenkomst en kijken ook weer naar een digitale variant.

Heb jij nog vragen of opmerkingen die je zou willen inbrengen? Mail Gerard zodat we daar alvast rekening mee kunnen houden.

De input en uitnodiging voor die ALV ontvang je medio maart.

Bij onze vereniging U.N.O aan de Rotte hebben wij nog twee plaatsen vrij bestemd voor een schip vanaf 9.00 meter  Welke enthousiaste watersporters hebben interesse en willen graag aan en op het mooiste plekje van Rotterdam liggen .

Voor interesse kunt u contact opnemen bij de Havenmeester 0612505082                              of per e-mail havenmeester-uno@ziggo.nl