NIEUWSFLITS januari 2021

Namens ons allemaal een prachtig 2021 gewenst! Gezond, liefdevol, op (gepaste)afstand en in verbinding met elkaar.

Zoals jullie begrijpen is de voorgenomen traditionele nieuwjaarsborrel vooralsnog uitgesteld. Zodra er een mogelijkheid komt laten we het weten!

Hierna lees je over wat er zoal op de haven en in de vereniging gebeurt. Kijk af en toe ook op de site! Als je input hebt voor de website of de nieuwsbrief, mail dat dan naar communicatie@wsv-uno.nl

Tot snel!

Gerard, Diana, Jeroen, René en Jack

Afgelopen vrijdag was er de ‘officiele’ dank je wel aan Willem.

Met de corona maatregelen was er nu geen ruimte voor een meer feestelijke aankleding. Op gepaste afstand, met bloemen en gebak hebben we er wel aandacht aan besteed.

Willem, ook hier bedankt voor alle inzet en gaaf je als ere-lid van de vereniging te begroeten!

Namens het bestuur,

Gerard

Financieel gezond!

Voor mij was het een van de eerste mails die ik ontving dit jaar, .. een bericht van de penningmeester van de UNO ..

Na een eerste verbazing toch wel de (h)erkenning dat dit past bij de gezonde vereniging die we inmiddels zijn. Dank Gerard en Diana 👍

Het lidmaatschap aan het begin van het jaar factureren heeft vorig jaar veel opgeleverd. Met name een bewustzijn bij sommige leden of ze wel lid wilden blijven. Daarmee werd veel eerder in het seizoen helder of mensen lid wilden blijven. In plaats dat daar pas bericht en vaak discussie over kwam bij de facturatie van de liggelden die later in het jaar volgt.

Vandaar dat er ook dit jaar voor is gekozen om de conributie/lidmaatschap aan het begin van het jaar te factureren.

Ik begreep dat ik bij de eerste 50 betalers was en dat er nu, 2 weken na de facturatie van het lidmaatschap 2021 meer dan de helft van de leden al heeft betaald! Hoor jij daar ook bij, dank!

En heb je nog niet betaald? .. let’s go .. zodat de UNO ook in 2021 die financieel gezonde vereniging kan blijven. (denk je nu, he ik heb helemaal geen factuur ontvangen, .. check je SPAM folder en als daar ook niets in staat, mail dan even met Diana.

Oh ja, sommigen van jullie hebben ook de electra factuur over 2020 ontvangen. Eind van het jaar zijn de meterstanden weer opgenomen en gefactureerd, dank Jeroen, Ron en Gerard (en Diana). We kijken ook uit naar spoedige betaling daarvan.

ALV 2020

Vooralsnog plannen we op woensdag 7 april 2021 de algemene leden vergadering (ALV) over 2020. Houd alvast die avond vrij.

We hopen op een fysieke bijeenkomst en kijken ook weer naar een digitale variant.

Heb jij nog vragen of opmerkingen die je zou willen inbrengen? Mail Gerard zodat we daar alvast rekening mee kunnen houden.

De input en uitnodiging voor die ALV ontvang je medio maart.

Betaald parkeren vanaf 1 feb!

Het is bekend dat er sinds jaar en dag meldingen zijn van bewoners uit het kleiwegkwartier over een hoge parkeerdruk. De oplossing die de Gemeente Rotterdag voor deze problematiek biedt is de invoering van betaald parkeren. Let op vanaf 1 feb is er dus betaald parkeren in de wijk voor de ‘sluis’.

Als vereniging kunnen we hier verder niets aan doen, ook geen vergunningen aanvragen om uit te delen 🙂

We vragen jullie om zorgvuldig af te wegen hoe je naar de UNO komt. Voor vervoer per fiets en scooter is parkeerruimte op de haven. De Gemeente heeft aangegeven dat de handhaving van fout geparkeerde auto’s, zoals die ook regelmatig bij het terrein van de UNO staan, zal worden opgeschroefd.

Meer informatie tref je hier op de site van de Gemeente Rotterdam

Haven vol!

Het was bijna zo dat we 2021 startten met een compleet volle haven. Elk jaar zijn er wel wijzigingen en afgelopen jaar was in die zin een bijzonder jaar, waarin we nu kunnen zeggen dat alle ligplaatsen bezet zijn!

Er is een wachtlijst en heb jij interesse of ken je mensen die interesse hebben voor een ligplaats, dan kunnen ze contact opnemen met Ron via havenmeester-uno@ziggo.nl

Onderhoud

Afgelopen weken is er minder onderhoud mogelijk geweest dan gepland. Werkbeurten worden per zaterdag beoordeeld of het mogelijk is binnen de geldende corona richtlijnen en veiligheid voor de deelnemers. onderhoud en verbetering van met name de steigers aan de ‘plas-zijde’ is een urgent thema ook voor komend jaar.

Kantine

Met de geldende corona regels, we hadden het er al eerder in deze nieuwsbrief over, is ook de kantine van de UNO nog steeds gesloten. Als bestuur hebben we direct contact met René. We kijken uit naar de versoepelingen en mogelijkheden om elkaar weer in de kantine te ontmoeten. Zodra we daar gelegenheid toe zien zullen we dat direct melden.

Bezoek je bootje

Het winterweer, de corona richtlijnen, tijdgebrek . er zijn legio redenen om nu even niet naar je bootje te gaan. En, .. het is wel van belang om regelmatig ook in deze tijd even naar je bootje te komen kijken. Het vollopen gaat sneller dan je denkt en schade is zo ontstaan.

Dus zoek af en toe binnen de richtlijnen en op afstand, gelegenheid om te zorgen dat ook jouw bootje goed de winter door komt.

Namens de havencommisie dank!

img-5070