Nieuwsflits 23 mei 2020

Haven bloeit op!

Beste leden,

In de afgelopen weken zijn Frans, Diana en Irene met in achtneming van de voorschriften en met gepaste afstand onder andere bezig geweest met de bloemen en aanplanting op de haven. We zijn er blij mee en hopen dat alle leden er binnenkort ook van kunnen genieten. Dank Frans, Diana en Irene!

Nog 1 week

Vanaf 1 juni zijn er weer meer mogelijkheden op de haven. We volgen de aanwijzingen van de Gemeente Rotterdam en de Overheid/RIVM op de voet, vooralsnog is de algemene regel dat mensen die niet tot een huishouden behoren altijd 1,5 meter afstand tot elkaar houden.  We verwachten dat we daar met elkaar op het haventerrein ook voor kunnen zorgen.

De kantine gaat op 1 juni om 12.00 uur weer open! Bestellen kan vanaf de terrasingang (met de afstand van 1,5 m) en ok het terras gaat dan open!

LET OP!, we laten vooralsnog niemand binnen in de kantine, en ga er vanuit dat toilet em toiletgebouw nog gesloten zijn!

Daarnaast, heb je verkoudheidsklachten,…..blijf thuis!

Op terrassen geldt geen maximum aantal personen. Wel moet iedereen aan een tafel zitten en 1,5 meter afstand tot elkaar houden (behalve mensen uit hetzelfde huishouden).

We vertrouwen erop dat we met elkaar, op deze manier, de faciliteiten (en het nieuwe terras zie de foto’s hierna) van de haven weer meer en veilig kunnen gaan gebruiken.

Nog 1 week!

Wauw, meer dan 75% van de leden heeft de factuur voor liggeld al voldaan! De betalingstermijn loopt tot 31 mei 2020 en we kijken ernaar uit om ook de betaling van de overige (minder van 50) leden te ontvangen. Gaat dat iedereen lukken?

Heb je vragen over de factuur of betaling, dan kan je altijd contact opnemen met Diana via penningmeester.uno@gmail.com

Stalling en Terras

Van de havenmeester een update uit de haven. Zie onderstaande foto’s

Vooruitlopend op de versoepeling van RIVM is er afgelopen week een nieuw terras opgezet naast de fietsenstalling. Het idee is dat zodra de versoepeling daar is (en we plannen nu      1 juni 12.00 uur) er gebruikt gemaakt kan worden van de terrassen en tafels en banken om een drankje te nuttigen. Ook hebben Fans, Diana en Irene aan de aankleding bijgedragen zoals jullie kunnen zien!

Verder is er een scooterparkeerplaats gerealiseerd!

Deze tref je voor het havenkantoor (de drijvende portocabin). Er zijn beugels vastgemaakt aan het beton waaraan met de scooter (of fiets) vast kan zetten. Het is de bedoeling dat de fietsenstalling alleen voor fietsen is, en dat de scooters dus iets verder doorrollen en dan rechts voorbij het nieuwe terras hun parkeerplekje hebben.

Ook bij de passantensteiger aan de rotte is een leuk terras gemaakt voor de gasten.

Tot op de haven!

WSV Uit Nood Ontstaan (UNO)

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *