Nieuwsflits 2020

Nieuwsflits 23 mei 2020

Haven bloeit op!

Beste leden,

In de afgelopen weken zijn Frans, Diana en Irene met in achtneming van de voorschriften en met gepaste afstand onder andere bezig geweest met de bloemen en aanplanting op de haven. We zijn er blij mee en hopen dat alle leden er binnenkort ook van kunnen genieten. Dank Frans, Diana en Irene!

Nog 1 week

Vanaf 1 juni zijn er weer meer mogelijkheden op de haven. We volgen de aanwijzingen van de Gemeente Rotterdam en de Overheid/RIVM op de voet, vooralsnog is de algemene regel dat mensen die niet tot een huishouden behoren altijd 1,5 meter afstand tot elkaar houden.  We verwachten dat we daar met elkaar op het haventerrein ook voor kunnen zorgen.

De kantine gaat op 1 juni om 12.00 uur weer open! Bestellen kan vanaf de terrasingang (met de afstand van 1,5 m) en ok het terras gaat dan open!

LET OP!, we laten vooralsnog niemand binnen in de kantine, en ga er vanuit dat toilet em toiletgebouw nog gesloten zijn!

Daarnaast, heb je verkoudheidsklachten,…..blijf thuis!

Op terrassen geldt geen maximum aantal personen. Wel moet iedereen aan een tafel zitten en 1,5 meter afstand tot elkaar houden (behalve mensen uit hetzelfde huishouden).

We vertrouwen erop dat we met elkaar, op deze manier, de faciliteiten (en het nieuwe terras zie de foto’s hierna) van de haven weer meer en veilig kunnen gaan gebruiken.

Nog 1 week!

Wauw, meer dan 75% van de leden heeft de factuur voor liggeld al voldaan! De betalingstermijn loopt tot 31 mei 2020 en we kijken ernaar uit om ook de betaling van de overige (minder van 50) leden te ontvangen. Gaat dat iedereen lukken?

Heb je vragen over de factuur of betaling, dan kan je altijd contact opnemen met Diana via penningmeester.uno@gmail.com

Stalling en Terras

Van de havenmeester een update uit de haven. Zie onderstaande foto’s

Vooruitlopend op de versoepeling van RIVM is er afgelopen week een nieuw terras opgezet naast de fietsenstalling. Het idee is dat zodra de versoepeling daar is (en we plannen nu      1 juni 12.00 uur) er gebruikt gemaakt kan worden van de terrassen en tafels en banken om een drankje te nuttigen. Ook hebben Fans, Diana en Irene aan de aankleding bijgedragen zoals jullie kunnen zien!

Verder is er een scooterparkeerplaats gerealiseerd!

Deze tref je voor het havenkantoor (de drijvende portocabin). Er zijn beugels vastgemaakt aan het beton waaraan met de scooter (of fiets) vast kan zetten. Het is de bedoeling dat de fietsenstalling alleen voor fietsen is, en dat de scooters dus iets verder doorrollen en dan rechts voorbij het nieuwe terras hun parkeerplekje hebben.

Ook bij de passantensteiger aan de rotte is een leuk terras gemaakt voor de gasten.

Tot op de haven!

WSV Uit Nood Ontstaan (UNO)

_____________________________________________

 

Nieuwsflits 12 mei 2020

Beste leden,

Vorige week werden nieuwe corona maatregelen gedeeld. Graag berichten we jullie wat dat betekent voor de toegang en het gebruik van de haven. Allereerst een “dank jullie wel” voor de manier waarop we met elkaar de maatregelen volgen. Het hek is op slot en wordt door (noodzakelijk) bezoek ook steeds op slot gedaan. Als er leden op de haven zijn houdt men 1,5 m afstand en is men zoveel mogelijk alleen of met gezinsleden. Als men wordt aangesproken op groepsvorming  op afstand wordt er geluisterd en gedrag aangepast, mede daardoor zijn de bezoeken van de handhaving aan het haventerrein positief verlopen.

Komende weken is de boodschap van ‘blijf thuis’ aangepast naar ‘vermijd drukte’. Ook de gemeente Rotterdam heeft een versoepeling van de maatregelen gedeeld. Voor bezoek en gebruik van de haven betekent dat het volgende (afgeleid en aanvullend op de RIVM richtlijnen die leidend zijn):

  • Toiletten, terras en kantine blijven gesloten.
  • Iedereen doet na gebruik van het hek op slot!
  • Parkeer je fiets in het fietsenhok / scooter om de hoek op de stelcomplaten.
  • Bij bezoek aan de haven: vermijd drukte, vermijd groepvorming.
  • Na het stallen van de fiets of scooter ga direct naar de boot en ook bij terugkomst graag direct het terrein weer verlaten.
  • Houd 1,5 m afstand.
  • Laat geen afval achter op de haven (mee terug naar huis of in een container in de buurt)

We kijken uit naar een geleidelijke toename van bezoek en gebruik van de haven, met elkaar zorgen we dat het op een verantwoorde wijze gebeurt!

unknown

Zit jij er ook bij?

Ongeveer 75 procent van de leden heeft zijn liggeld (te voldoen 31 mei mei) al voldaan of heeft contact met de penningmeester hierover opgenomen. Als bestuur zijn we daar erg blij mee!

Dank je wel en we kijken uit naar de laatste ongeveer 60 leden die nog een kleine 2 weken hebben om ook tot de grootste groep te horen, kom erbij!

Als je vragen hebt over je factuur, neem dan contact op met Diana via email penningmeester.uno@gmail.com

Website van UNO

Al bijna een jaar wordt de website van de UNO bijgehouden door door Irene. Voor opmerkingen, suggesties, artikelen, foto’s kan je benaderen: website@wsv-uno.nl

Overigens best leuk om de site regelmatig te bezoeken. Kan je bijvoorbeeld de nieuw leden rubriek op de website al?

En wat je op de homepagina ook zult lezen,.. de haven is vol! Er is een wachtlijst voor een ligplaats zowel beneden als aan de Rotte.

VERZEKERINGSBEWIJS  

Om onduidelijkheid  bij schade te voorkomen vraagt de penningmeester alle om het verzekeringsbewijs van hun schip voor dit seizoen te mailen. Maak een foto of stuur de pdf van de verzekeraar door aan Diana, via penningmeester.uno@gmail.com  met  vermelding van je lidnr: 428

Dank je wel alvast!

WSV Uit Nood opstaan (UNO)

______________________________________________________________

Nieuwsflits 5 mei 2020

ALV (over het verenigingsjaar 2019), de vragen en antwoorden.

Onderstaande vragen zijn inmiddels rechtstreeks beantwoord en zoals aangekondigd zullen we deze hierbij met jullie delen.

1. vraag: Er lijken palen uit de kantine te zijn weggehaald, hoe zit dat?
De palen die weggehaald zijn uit de kantine t.b.v. het plaatsen van een biljard zijn geen steunpilaren, de kantine is een voormalige strandtent en de palen dienden om het dak aan de vloer vast te zetten, aan de kust kan een flinke storm het dak eraf waaien.                                  2. Suggestie: Het tarief voor het plaatsen van een trailer op het terrein (nu 50.00) zou verhoogd moeten worden naar 250,00 .
De 9 trailers die op het terrein staan, staan soms behoorlijk in de weg, er zullen geen nieuwe bijkomen, hoe hier verder mee om te gaan laten we even over aan een advies van de havencommissie aan het einde van het jaar.
3. Op de dijk aan de Rotte is een kanostelling gebouwd, moeten deze kano’s niet in de kanostelling?
Ja, we vinden het ook geen fraai gezicht, we nemen contact op met de eigenaar.
4. Op de balans per 31-12-2019 staan nogal veel nog te ontvangen bedragen (TR posten) zijn deze bedragen inmiddels ontvangen.
Ja, alle opgevoerde vorderingen waren per 31-03-2020 gefactureerd en ontvangen, aan openstaande facturen onder debiteuren, staat per 31-03-2020 nog 1.680,00 uit 2019 open van vier leden, waarvan de  ligplaats inmiddels is ingetrokken, boten aan de ketting liggen of uit de haven verwijderd.

Bedankt voor uw gewaardeerde reacties, zowel de vragen als de complimenten.
Namens het bestuur bedanken we u voor het in ons gestelde vertrouwen en sluit ik hierbij de ALV 2019.
Gerard
Voorzitter WSV UNO

____________________

Gewenst gebruik van de fietsenstalling
Vooruitlopend om een mogelijke versoepeling van de corona maatregelen is er een nieuwe indeling van de fietsenstalling gerealiseerd. Er zijn 3 gedeeltes.
Aan het begin van haven (direct bij de ingang) is het fietsgedeelte, daar mogen fietsen en dergelijke geplaatst worden. Iets verder in de stalling is een gedeelte voor de scootmobiels en elektrische fietsen. Daar kan ook gebruik worden gemaakt van de oplaadmogelijkheden.
Scooters hebben een eigen parkeerplaats gekregen. Deze is voorbij de fietsenstalling rechts. Direct voor de portocabin (havenkantoor). Aan de bomenkant zijn er buizen in de grond gemonteerd waar men het voorwiel  kan vastzetten.
We hopen op deze manier en de schaarse ruimte effectief te benutten en met gepaste afstand, in de toekomst, veilig gebruik van de haven mogelijk te maken.
Overigens is het stallen van vervoermiddelen op de haven niet toegestaan. Deze worden verwijderd.
Mvg de havenmeester

scootmobiel / elek. fietsen

SCOOTMOBIEL /ELEK. FIETS         SCOOTERS /BROMMERS.                           FIETSEN 

Lidmaatschap betekent ook wat!
Met elkaar maken we de vereniging en als bestuur merken we de positieve energie van jullie. Het lijkt ook een soort ingehouden energie die op punt van uitbarsten staat, .. we merken dat het merendeel van de leden (inmiddels meer dan 130!) de liggelden heeft betaald en sommige leden zelfs 2x (dit is inmiddels terugbetaald :-). De vereniging kan aan de financiële (seizoenshuur) verplichtingen voldoen en aan onderhoud en verbetering van de haven wordt (met inachtneming van alle voorwaarden) gewerkt.
Het feit dat de laatste werkbeurten door de corona maatregelen niet door konden gaan vonden sommige leden jammer en overall lijkt er een soort van gemis naar het bootje, het water en de haven. Iets dat we als bestuur zeker ook herkennen.
Om de vereniging zo te maken en te houden is aanspreken van elkaar, bespreken met elkaar en beslissingen nemen van belang. Een van de beslissingen die het bestuur heeft genomen is om aan 4 leden de ligplaats per direct te ontzeggen. De betreffende boten zijn al aan de ketting gelegd en worden binnenkort verwijderd uit de haven.
Van onderstaande leden is de ligplaats ingetrokken vanwege het niet betalen van de  openstaande facturen. Hiervoor is met hen regelmatig schriftelijk en telefonisch contact geweest. Het laatste schriftelijke contact is aangetekend gedaan.

We kijken uit naar een mooi seizoen waar we met elkaar in openheid bouwen aan een nog mooiere vereniging.
Gerard, Diana, Jeroen, René en Jack

Corona maatregelen blijven ook bij de UNO
Het is lente en de verleiding is groot om naar de haven te komen. Maar nog steeds geldt de oproep vanuit de overheid: blijf zoveel mogelijk thuis!
De faciliteiten op de haven zijn gesloten (geen terras, geen kantine, geen toiletgebruik). Ga je toch naar buiten om te sporten of omdat het echt niet anders kan? Houd minstens 1,5 meter afstand en voorkom groepsvorming. De havenmeester, en de handhaving, heeft al een aantal keren moeten optreden, waarbij we dankbaar zijn dat onze leden zich zo geduldig en ingehouden gedragen!
Zodra er verdere versoepeling wordt gemeld berichten we jullie uiteraard direct.

 

WSV Uit Nood Ontstaan (UNO)

 

______________________________________________________________

  Nieuwsflits 09 april 2020

Kort ‘weekjournaal’ (van de Havenmeester)

Ondanks het Corona virus en met inachtneming van de RIVM voorschriften is een kleine groep vrijwilligers met gepaste afstand van elkaar bezig geweest op de haven. Je ziet op de foto’s dat er leuningwerk boven bij het toegangshek aan de Rotte is gemaakt en geplaatst. Veiligheid ook hier voor alles.

Verder is er door een goede en strakke planning, waar ook de betreffende leden zich heel goed aan hebben gehouden, met tussenpozen van een uur, afgelopen week gelegenheid geweest om een groot deel van de sloepen en kleine bootjes al te water te laten.

Ook zijn er voorbereidingen getroffen om zaterdag 11 april via een eveneens strakke planning de overige boten in het water te laten. Hiervoor neemt Ron persoonlijk contact op met de desbetreffende leden. En de afspraak is ook hier om slechts 1 persoons per boot aanwezig te laten zijn.

Ook komende dagen wordt het weer warm weer en moeten we met elkaar opletten dat we ons houden aan de opgelegde maatregelen. De oproep van afgelopen week geldt ook nog, blijf aub thuis, kom NIET naar de haven.

Met name komende zaterdag, 11 april, is er een specifieke planning voor het hellingen gemaakt. Daarmee bereiken we dat er niet teveel mensen tegelijkertijd op de haven zijn.

De betreffende leden zijn hiervoor in kennis gesteld met tijdstippen waarop ze (1 persoon per boot) aanwezig moeten zijn.

De toiletgebouwen zijn dicht, de kantine en het terras ook.

Laten we met elkaar nog even volhouden en op die manier bijdragen aan het mede gezond houden van de (oudere) leden en de vereniging.

Ter info, we hebben begrepen dat er een toegenomen kans is op controle, ook op het parkeren van de auto’s! Vanuit de politie is onderstaande afbeelding gedeeld, we willen ons er graag aan houden en hopen op jullie bijdrage.

Veel succes iedereen, gezondheid en een goed Pasen!

______________________________________________________________

Nieuwsflits  19 maart 2020

Beste leden van de Watersportvereniging Uit Nood Ontstaan,

i.v.m de Coronacrisis en de daardoor aan ons opgelegde maatregelen ontkomen we er niet aan er niet onze verantwoordelijkheid te nemen en een aantal evenementen in de komende periode te laten vervallen of te veranderen.

De kantine blijft voorlopig gesloten.

De werkbeurten van 14 maart, 28 maart en van 4 april zijn uitgesteld.

De Paasbrunch is afgelast.

De A.L.V. gaan we schriftelijk doen. Het bestuur heeft de verplichting om eenmaal per jaar de leden op de hoogte te stellen van de financiële stand van zaken.

In de afgelopen jaren is voorgaande aan de ALV hiervan al een rapportage gemaakt, deze rapportage zal nu enigszins uitgebreid worden. Agendapunten kunnen op de gebruikelijke manier worden opgegeven, deze word en verzameld en schriftelijk afgehandeld met een verslag. Hiertoe kunnen tot 30 maart vragen of opmerkingen worden verstuurd aan communicatie@wsv-uno.nl

niging al jarenlang een bestendig beleid hebben gevoerd en financieel gezond zijn. Wij hopen op jullie begrip hiervoor. Hellingen-in is uitgesteld tot 11 april In de afgelopen jaren werden in de week vooraf aan de hellingen-in dag al boten te water gelaten, hiervoor kan een afspraak gemaakt worden met Ron Boon, de havenmeester. Ron beoordeelt wanneer en hoe dit past, daarbij zijn de landelijke richtlijnen van het RIVM mede bepalend! We houden jullie op de hoogte bij nieuwe maatregelen en wat dat voor de vereniging betekent. Wij wensen iedereen sterkte in de deze tijden. Met vriendelijke groeten, Het bestuur Gerard, Diana, Jeroen, Rene en JackWe voelen ons voldoende zeker om deze ongebruikelijke maatregel te nemen om dat we als vereniging.