Nieuwsflits 2020/2021

Nieuwsflits 28 september 2021

Een paar foto’s als herinnering aan wat er allemaal is gegaan door deze 1e werkploeg. Onder andere is de werkplaats aan de waterzijde schoongemaakt en met hoge druk schoongespoten.

Bij steiger 10 is het gaas verwijderd, de bebossing is teruggesnoeid en er is een hek geplaatst ter voorbereiding voor DRUP.

De schuttingen zijn verwijderd en opgeslagen.

Alle onkruid voor de kantine is verwijderd, veel achtergelaten en losliggende rommel langs het hek aan de plaskant zijn weggegooid.

Een lid die werkbeurt had ontdekte dat zijn boot weg was,. best een verrassing,.. en gelukkig ook weer gevonden,.. bij de overburen (Aegir). Al het gras is gemaaid beneden.

Dank iedereen voor een gezellige en productieve zaterdag!

PS: Hekken weer op slot!

Het wordt weer vroeger donker,.. graag jullie aandacht dat alle hekken na 20:00 uur op slot zijn.

Ook als je denkt er zijn nog mensen op de haven,.. overleg dan even. We hebben liever dat het hek dicht is en er geen boefjes al dan niet poolshoogte komen nemen.

De Brik

De brik is weer in bedrijf gesteld,.. helaas is het (nog) niet gelukt om enkele palen te trekken.

Ook het onderhoud van de westlander is voltooid. Geschilderd en met een onderhouden motor en schroefas gaan we hier de komende tijd weer veel plezier van hebben.

Touwtjes los,

Ergens afgelopen week werd ik door Ron geïnformeerd dat mijn boot lag te dobberen. Een lid had dat gezien en had het touwtje links achter weer vastgemaakt. Op die manier best wat mogelijke schade voorkomen. Dank voor de oplettendheid!

Facturen verstuurd

We zijn super blij met de steeds groeiende groep leden die zich op tijd hebben ingeschreven voor de werkbeurten. We hebben daardoor goed inzicht in wat er met welke werkbeurt gedaan kan worden en de groepen zijn precies goed qua grootte.

Doordat het inschrijven zo tijdig gebeurt hebben we afgelopen week ook de facturen voor het afkopen van de werkbeurt kunnen. versturen. Daarnaast zijn ook de facturen voor hellingen uit en stalling deze winter verstuurd. Gerard en Diana, samen met Ron, top dat de administratie zo strak verloopt!

Onderhoud Herfst

Voor de herfst hoef je niets te onthouden, dat komt vanzelf. Met die blaadjes en meer regen neemt de wens van onderhoud aan je bootje toe. We hebben het afgelopen jaar 1 x meegemaakt dat er milieupolitie op de haven was vanwege een gezonken boot en lekkende benzine/diesel/olie. Naast dat dat voor de natuur natuurlijk echt niet goed is, willen we dat als vereniging ook niet.

Hierbij de oproep om goed naar je bootje om te kijken de komende herfst en de boot zorgvuldig winter klaar te maken. Let op dat er geen water op je huif kan blijven staan (dat leidt tot scheuren), kom regelmatig even langs om (condens) water uit de boot te halen, haal de bladeren er regelmatig af, kortom,.. doe als een betrokken booteigenaar!

_________________________________________________________________

Nieuwsflits mei 2021

Een wat fris begin van Mei waardoor de start van het vaarseizoen een beetje vooruitgeschoven lijkt. Veel mensen op de haven die hun bootje weer gereed maken. Leden die zorgvuldig afstand houden en bewust blijven van de regels, waar wij ook op de haven aan moeten voldoen.

We zijn blij dat naast het afhalen bij de Kantine ook het terras weer gebruikt mag worden. Als oproep, houdt aub ook op het terras rekening met de vereiste 1,5m afstand. Dank!

In deze nieuwsbrief kleurrijk materiaal en de start van onderhoud aan de beschoeiing in de haven. Dat laatste vraagt wat flexibiliteit, met name voor de eigenaren van bootjes die liggen aan de bergse plaskant, graag jullie medewerking daarbij!

Het wordt weer een mooi seizoen!

Ook fijn is het om te merken dat de kruiwagens voor een glimlach zorgen bij gebruik!

Nieuw materiaal

Gedurende het hele jaar zijn er investeringen in nieuw materiaal, soms minder zichtbaar en soms juist heel zichtbaar. We zijn dan ook blij en trots om jullie deze nieuwe kruiwagens te presenteren!

Ook fijn is het om te merken dat de kruiwagens voor een glimlach zorgen bij gebruik!


Beschoeiing wordt aangepakt

Afgelopen week werd duidelijk dat komende maandag (10 mei) een start wordt gemaakt met het vervangen, verbeteren van de beschoeiing aan de Bergse Plas zijde.

Dit werk wordt uitgevoerd door de Gemeente en vraagt wat afstemming.

– De bootjes die langs de oever liggen moeten verplaatsbaar zijn!

Ligt jouw bootje langs de oever, dicht aan de kant (ook in de 1e boxen dus), zorg dan aub dat ze ‘los’ liggen zodat ze verplaatst kunnen worden.

Kom aub vandaag nog (ja ik weet het is moederdag:-) om dat slot los te maken als ze ‘vast liggen’ Dat voorkomt teleurstelling als het slot kapot gemaakt moet worden.

– Scooters parkeren in het fietsenhok

In verband met materialen, opslag en machines is parkeren van de scooters bij het fietsenhok toegestaan. De huidige scooterparkeerplek moet leeg blijven voor de diverse opslag.

Hou aub rekening met elkaar en als de fietsenstalling vol is, zet je fiets of scooter even buiten het hek. Hou de ingang wel bereikbaar voor nooddiensten!

– De werkzaamheden vinden plaats vanaf 07.00 tot 16.00 van maandag tot en met vrijdag en duren naar verwachting tot eind juni.

 

 

 

 

Nieuwsflits april 2021

Aan de slag is wel een thema voor komend jaar, en meer daarover in de ALV stukken.

Afgelopen weken zijn de werkbeurten weer gestart. Met gepaste afstand en zorgvuldigheid hebben de betreffende leden de haven onderhouden en weer een beetje mooier gemaakt. En de werkbeurten brachten nog gezelligheid ook! Top

Daarbij is afgelopen week ook het Hellingen-In uitgevoerd. Vrijwel alle schepen liggen weer in het water, .. wat een ruimte is er dan weer! Dank aan alle betrokkenen weer!

Hopelijk staat op al die ruimte snel het terras en kunnen we met elkaar genieten van een mooi seizoen.

Bij deze nieuwsbrief tref je de verantwoording van het bestuur over 2020. Op deze manier bieden we jullie de transparantie over hoe de vereniging ervoor staat. Het voorstel is dat tot en met woensdag 14 april er via de mail (voorzitter@wsv-uno.nl) vragen en opmerkingen over deze verantwoording kunnen worden gestuurd.

Verder, als je NIET akkoord bent met de door het bestuur voorgestelde begroting voor 2021, dat graag ook via de mail melden en graag met toegelichting. Dat maakt beantwoording makkelijker.

Alle vragen en opmerkingen worden gebundeld en met antwoorden aan de leden toegestuurd.

We hopen op deze manier jullie een inzicht te geven in hoe de vereniging zich in 2020 heeft ontwikeld en er voor staat. Daarmee voldoen we als bestuur aan onze verantwoordingsplicht.

Overigens, de vereniging zijn we samen en dat hebben we dit jaar ook weer laten zien!

Dank jullie wel.

Gerard, Diana, Jeroen, René en Jack


De verslaglegging over 2020 tref je hier in PDF. Mocht het je niet lukken deze te openen, laat het me even weten dan vinden we een alternatief. Communicatie@wsv-uno.nl

 

Nieuwsflits 15 maart 2021

De eerste lentestorm die afgelopen week met windstoten tot boven de 100 kilometer per uur over Nederland raasde, kwam ook bij de UNO langs, hoe is het met jouw bootje?

Een nieuwsbrief met veel info.

De Hellingen IN staat al in de planning, 3 april! En ook in deze corona tijden zijn er vrijwilligers op de haven met onderhoud en verbetering, je leest er zo meer over. Verder wordt de ALV ook dit jaar helaas een digitale vorm, we zullen geen bijeenkomst hebben op 7 april. 

Het afhaal loket van de kantine is komend weekend weer open (let op sanitair is dicht).

Heel langzaam komt het seizoen dichterbij ….
Heb je er ook zo’n zin aan? 

Hellingen – IN
Over drie weken is het weer zover. Op 3 april gaan de boten die afgelopen winter op de kant hebben gestaan weer het water in. Met de betreffende leden wordt contact opgenomen over de planning. Het is logistiek, naast de zorgvuldigheid van hijsen en te water later, best een klus. We hopen dat het weer mee werkt en alles ook voorspoedig verloopt. De nieuwe vorkheftruck kan in ieder geval lekker aan de slag!

Hellingen IN betekent ook dat het vaarseizoen weer gaat beginnen. Met de hoop en het vertrouwen dat de regels ten aanzien van Corona dan ook weer gaan versoepelen, waarmee we er met elkaar weer een prachtige zomer van gaan maken.

Storm 
De afgelopen dagen is ook weer een storm geweest. Voor ons op de haven betekent dat helaas weer dat er verschillende boten losgeraakt zijn. Dekzeilen wapperen los en boten lopen vol met (regen)water.

We kunnen het niet genoeg benadrukken dat als er stevige wind of storm wordt voorspelt het echt heel fijn is om even lang de boot te gaan om te checken of alles goed vast zit/ligt.

We begrijpen dat de oproep ‘kom niet op de haven als het niet nodig is’ wordt nageleefd, waarvoor dank EN een check kan gedoe besparen.

Dus met alle Corona zorgvuldigheid en afstand, ..  loop even langs je boot om te kijken of alles goed is. Ook de dagen na de storm, kom even langs je boot 🙂 Dit voorkomt een heleboel ellende en onnodige druk op de vrijwilligers. Dank!

Onderhoud
De ons bekende knelpunten op de steigers aan de Bergse plas zijn al zoveel mogelijk opgelost en de aanpak van nog openstaande werzaamheden ligt op schema.

Als alles meezit dan zijn we rond medio April klaar hiermee. Dan zijn er op verschillende plaatsen bij diverse steigers nieuwe palen neergezet en nieuwe dekdelen op de steigers geplaatst. 

Ook de nieuwe elektrapalen op de steigers aan de Bergse plas ligt op schema er zijn er nu 6 geplaatst en we hopen dit ook medio April af te ronden.

Wi je nog onderhoud aan je boot?
Ben je deze winter niet op de kant geweest en wil je wel voor het seizoen nog onderhoud aan je boot plegen? Dan kan je nog uit het water worden gehaald. Het zogenaamde ‘Knippen en Scheren’.

We hebben dit jaar minder ruimte, zie het volgende stukje, en daarom van belang om je wens zo snel mogelijk kenbaar te maken bij Ron via: havenmeester-uno@ziggo.nl

Er zijn voorlopig 2 data waarop je het water uit kan (en maximaal 2 weken op de kant kan).

6 April en 20 April.
In principe ga je na 2 weken weer het water in. Ben je eerder klaar met het nderhoud, stem dat dan af met Ron (ook weer via mail hierboven). 

Groot onderhoud
We zijn in overleg met de Gemeente Rotterdam over groot onderhoud van de beschoeiing aan de Bergs plas kant. Het hoe en wat is nog niet helemaal helder. Zoals je hiervoor al kon lezen gaat het wel wat invloed hebben op het terrein vande haven.We zien het als een logistieke uitdaging om en het werkmateriaal, de nieuwe beschoeiing en de af te voeren oude beschoeiing op de haven te kunnen leggen. Naast bootjes die uit het water zijn, en bootjes die verplaatst moeten worden als de beschoeiing van die betreffende steiger aan de beurt is. Terzijde dan dat het vaarseizoen start en een terras ook misschien weer open mag 🙂

We houden jullie op de hoogte en het zou geweldig zijn als het geheel eind mei is afgerond.

Incidenteel Hellingen
Er zijn leden met een boot die buiten de haven in een stalling is geweest. Om die boot ook weer in het water te krijgen kan je het of zelf regelen, of je kan contact opnemen met Ron om een afspraak te maken. havenmeester-uno@ziggo.nl

Let op,
de afspraak die je maakt, qua datum en tijd word je ook verwacht.

Afhaal loket
Komende zaterdag en zondag is er weer afhaal mogelijk bij de kantine. Als je dan toch even buiten bent of je wilt wat eten/drinken, weet dat je dat ook bij Rene kunt bestellen en afhalen.

 

Nieuwsflits 10 december 2020

Is je boot voor langere tijd weg?

het komt voor dat leden voor langere tijd, dat is meer dan een week, met hun boot op stap (:-)) zijn. Graag heeft de havenmeester zicht daarop.

Dus ga je langer dan een week weg met je boot, geef even een bericht aan Ron met vertrek en meest waarschijnlijke terugkeer datum.

Dat kan via mail aan havenmeester

Dank je wel alvast!


Kerst en Oud&Nieuw

Iedereen alvast hele goede feestdagen gewenst en een gezonde start van 2021!

Let op: in principe is er op 10 januari 2021 vanaf 14.00 de Nieuwjaarsreceptie2021 in de kantine.

Vooralsnog lijkt het niet door te gaan ivm de huidige corona maatregelen.

Echter we sturen een uitnodiging als het WEL doorgaat. Hopelijk tot daar!

Diana, Gerard, Jeroen, René en Jack


Factuur contributie 2021

Beste allemaal, alvast ter info, in januari 2021 ontvangen alle leden de factuur voor de contributie voor het jaar 2021. Dit bedrag is 50,- Het liggeld wordt traditiegetrouw later in het jaar gefactureerd.

We gaan er vanuit dat de betaling van de contributie voor iedereen mogelijk moet zijn binnen 4 weken. Past dat niet dan kan je altijd contact opnemen met de penningmeester.


Binnenkort weer Open en Dicht?

De sluisdeuren van de Berg- en Broekse Verlaat tussen de Bergse Voorplas en de Rotte zijn vervangen. De sluis is volgens planning gestremd voor pleziervaart tot en met vrijdag 11 december 2020. We hopen dat de werkzaamheden voorspoedig verlopen en dat de sluis binnenkort weer toegangkelijk is.N

 

Nieuwsflits 15 oktober 2020

We hopen dat je in goede gezondheid bent en blijft! Graag informeren we je over de activiteiten op de haven en de gevolgen van de door het Kabinet aangekondigde aangescherpte (corona) maatregelen. Deze ‘gedeeltelijke lockdown’ heeft directe gevolgen voor de UNO.

De kantine en het terras is dicht. De wc’s en douches op het terrein ook.

Verder heeft het bestuur besloten om de maatregelen die aan het begin van het jaar golden weer op te pakken. Dat betekent:

– Kom niet naar de haven, tenzij het strikt noodzakelijk is. Waarbij controle van je boot (na bijvoorbeeld regenval) zeker wenselijk is!

– De toegangshekken blijven zoveel mogelijk op slot. Zorg aub bij binnenkomst en vertrek dat het hek op slot gaat.

–  Volg de aanwijzingen van het RIVM en houd afstand.

Met name aankomende zaterdag, 17 oktober, vragen we je niet naar de haven te komen!

Ron, als havenmeester, heeft afgelopen week en voor zaterdag in het bijzonder een specifieke planning voor het hellingen-uit gemaakt. Daarmee bereiken we dat er niet teveel mensen tegelijkertijd op de haven zijn. De betreffende leden zijn hiervoor in kennis gesteld met de tijdstippen waarop ze (1 per boot) aanwezig moeten zijn.

Het volhouden van de maatregelen is min of meer een constante geworden. Dank voor de zorgvuldigheid! Op deze manier dragen we mede bij aan het gezond houden van de (oudere)leden en de vereniging

Geslaagde 2e werkbeurt

Zaterdag 10 oktober heeft een groep leden van de vereniging weer veel werk verzet. Keihard en vol arbeidsvreugde is er gewerkt aan diversen onderdelen op de haven.

Alle meubels van de terrassen zijn opgeslagen in de fietsenstalling. Waardoor er een minimale ruimte is om fietsen te stallen gedurende de herfst en winter. Dit is mede ook omdat er ruimte gecreëerd moet worden om de boten op de kant kwijt te kunnen.

Ook is de hele werf geveegd en schoongespoten.

Deze werkbeurt hebben we weer aardig wat boten moeten leegpompen helaas. De leden waarbij dit voor de tweede keer moest gebeuren krijgen vanaf het havenkantoor een factuur van 70 euro toegestuurd.

Oproep van de havenmeester, .. ‘beste leden houdt het in gaten bij zware regenval dat uw boot vol kan lopen met water en dat gaat sneller dat u denkt. Ga regelmatig bij uw boot kijken om teleurstellingen/schade te voorkomen.’

Het rookhok is voor de wintertijd ook weer in ere hersteld inclusief open haard.

Ook zijn er tijdens deze werkbeurt alle waterkranen aan de bovenzijde vervangen. Daarnaast zijn er bij de achterste ingang en op de container aan de Rotte zijde bewakingscamera’s geplaatst.

Er is op steiger 0 een begin gemaakt met de nieuwe stroompalen. Deze is inmiddels ook al operationeel.

Onze bok is verplaatst naar de ‘parkeerplaats’ in afwachting van de aankomende werkzaamheden aan de steigers.

Het uithangbord op de kantine is vernieuwd met een ander exemplaar waardoor dat ook up to date is. Jullie zagen het in de vorige nieuwsbrief, en nu hangt het op de kantine! Ook is er een nieuw bord geplaatst bij de passantensteiger aan de Rotte zijde.

Het was weer leuke geslaagde werkbeurt en week met onze vrijwilligers .

Namens Ron en het bestuur, dank allemaal!

En de afgelopen week is er door onze eigen vrijwilligers gewerkt aan de nieuwe brievenbus. Deze moest ook hufterproef worden uitgevoerd. De andere brievenbus werd namelijk gebruikt om erop te staan en over het hek te klimmen.

Deze nieuwe staat nu los van het hek en is uitgevoerd met ‘tanden’ met een hardhouten paal die in beton gegoten is.

Tevens zijn de vrijwilligers in de werkplaats druk bezig met maken van beugels voor een kruiwagen parkeerplaats en een nieuwe oploop voor het havenkantoor. Ook het buigen van beugels tbv de steigers.

Hellingen UIT

Afgelopen week is al een grote stap gemaakt met het hellingen. Zeker met de verscherpte maatregelen is een strakke planning van belang. Komende zaterdag gaat een groot aantal boten uit het water. Oproep, als u niet op de haven hoeft te zijn, blijf dan van de haven weg. Op die manier kunnen we voldoen aan de richtlijnen en blijft het voor de mensen en voor de vereniging mogelijk om het Hellingen Uit te realiseren.

Dank alvast!


Sluisdeuren weg

Een bericht van de Gemeente:

Beste watersporter,

Op maandag 26 oktober 2020 start de gemeente Rotterdam met het vervangen van de sluisdeuren van de sluis Berg- en Broekse Verlaat tussen de Bergse Voorplas en de Rotte, ter hoogte van de Prins Bernardkade. Er is voor de pleziervaart tot en met vrijdag 11 december 2020 geen doorvaart door de sluis Berg en Broekse Verlaat mogelijk.

De vier sluisdeuren zijn aan het eind van hun levensduur. De oude deuren zijn als voorbeeld nodig om de nieuwe deuren passend te maken. De oude deuren worden daarom weggehaald om exact nagebouwd te kunnen worden. Daarnaast worden de draaipunten, de loketschuiven en aansturing van de schuiven van de oude deuren gehaald en op de nieuwe deuren gezet.

Via gele tekstborden langs diverse vaarwegen wordt plezier- en andere scheepvaart attent gemaakt op de afsluiting.

Tip: de site: www.ookditisderotte.nl

We hebben met elkaar al langer aandacht gericht op de vervuiling in de Bergseplas en de Rotte. Ik zie ook regelmatig al mensen iets uit de plas opvissen, ennu is er ook een ‘Eco sloep’ in rotterdam. Meer info: www.ikapitein.nl

Andere tips zijn zeker welkom: communicatie@wsv-uno.nl

Dank voor de aandacht, blijf gezond en vooral ook lief voor elkaar!

______________________________________________________________

Nieuwsflits 08 oktober 2020

Beste leden,

Onderstaande afbeelding past wat mij betreft erg bij waar de UNO nu mee bezig is, met grote inzet van Ron, Gerard, Rene, Jeroen, Diana, en nog veel meer vrijwilligers,

dank jullie wel!

Zaterdag 26 augustus was de 1e werkbeurt van seizoen 2020-2021. Volgeboekt met 14 actieve leden die met elkaar en onder begeleiding aan de slag zijn geweest.

Een aantal activiteiten: Het boogschutterplein is klaargemaakt voor het hellingen . Hiervoor zijn de schuttingen en de picknick tafels opgeruimd. De trailer parkeerplaats is onder handen genomen hiervoor is het gras gemaaid. Ook zijn er een aantal leden bezig geweest met het leegpompen van  diversen boten.

Het blijkt dat er nog steeds eigenaren zijn die ondanks de vele regenval geen urgentie voelen om even te komen checken hoe de boot er bij ligt. Let aub op, kom regelmatig checken, een boot ligt met deze regen zeker, snel dieper in het water dan het hoort. (oftewel ligt op zinken).

Ter voorbereiding van de nieuwe elektra palen zijn er alvast kabels ingegraven en mede met inzet van de vrolijke noot is de porto weer spik en span!

Onze kantine heeft een schoonmaakbeurt gekregen en door de voorzitter zijn de oude UNO borden verwijderd. Dit ter voorbereiding van het nieuwe bestelde ‘bord’. Verderop in de nieuwsbrief daarover meer.

Aan de Rotte kant hangt een nieuwe UNO ‘uiting

Dit is maar een greep uit de werkzaamheden die deze werkbeurt met zeer veel plezier/inzet zijn verricht. Onderstaand een foto impressie!

Dank jullie wel,..

En voor komende zaterdag (de 2e werkbeurt) is vandaag de herinnering verstuurd, we kijken uit naar jullie komst

Hellingen Vol en Corona

Met betrekking tot corona blijft afstand houden van groot belang. Neem aub de eigen verantwoordelijkheid daarvoor ook en zowel bij hellingen als bij de werkbeurten blijf attent en gebruik indien passend mondkapjes.

De kantine blijft beperkt open en grote activiteten (einde seizoen) zijn vooralsnog uitgesteld.

Hellingen wordt door Ron deze week verder gepland. De gedachte is om dit over 1 week te verspreiden,  daarvoor is wel de medewerking van jullie als leden nodig. We hopen op jullie flexibiliteit en begrip. Verder kunnen er dit jaar niet veel boten op de kant ivm geplande onderhoudswerkzaamheden aan de plas kant steigers. Daardoor zijn er dit jaar maximaal maar 30 boten op de kant. Dit betekent ook teleurstelling bij enkele leden. 🙁

De UNO borden op de kantine, en op het toegangshek waren aan vervanging toe, .. het zijn mooie doeken geworden. Komende zaterdag te zien bevestigd aan de kantine!

Het inschrijven voor de werkbeurten is eigenlijk afgelopen. 

Ruim 90 leden hebben zich al ingeschreven voor de werkbeurten seizoen 2020-2021.

Per zaterdag kunnen er maximaal 14 leden inschrijven, daarna is die zaterdag ‘vol’.

Heb jij je nog niet ingeschreven?, dan ben je eigenlijk te laat en volgt de factuur van 150,-  Helaas kan ik nog niet automatisch zien of je wel of niet bent ingeschreven, dus heb jij je WEL al ingeschreven, samen met die meer dan 90 andere leden, SUPER, dank alvast! Onderdstaande is dan niet voor jou.

De penningmeester en voorzitter hebben nog een paar dagen geduld voor de verzending van de facturen. Ga naar inschrijven werkbeurten om je in te schrijven. (let op je moet inloggen dus zorg dat je de inloggegevens hebt!) Via de optie rechtsboven ‘Activiteiten’ kan je een keuze maken in 1 van de nog restereden 12 zaterdagen. Vol=vol dus wees er op tijd bij!

Kan jij door omstandigheden de werkbeurt (definitief) niet doen, mail dan even naar werkbeurten@wsv-uno.nl, dan komen we tot een oplossing daarvoor.

Behoor je tot de doelgroep en je hebt nog geen inloggegevens, mail dan even naar Jack via communicatie@wsv-uno.nl

We kijken naar een gezellig werkbeurtenseizoen, waar van de 1e zaterdag al een mooi voorbeeld gaf! Uiteraard houden we rekening met de geldende corona richtlijnen.

__________________________________________________________________________________
 
 

Nieuwsflits 23 september 2020

De Boot dit jaar uit het water?

De boot dit jaar uit het water? Schrijf je in voor 1 oktober!

Opgeven kan bij Gerard via voorzitter@wsv-uno.nl of bij Ron                                                  via havenmeester-uno@ziggo.nl

als u heeft aangegeven uw boot deze winter uit het water te willen halen (hellingen), ontvangt u van ons een hellingovereenkomst/ inschrijfformulier. We zullen aan die leden die zich melden dit formulier toe mailen en er liggen een aantal exemplaren in de porto bij de havenmeester.

Zoals jullie weten is er maar beperkt plaats op de kant en zijn er al aardig wat aanvragen, het winterstallen is in principe bestemd voor leden die in de winter onderhoud willen plegen aan hun vaartuig. Verder kunnen er dit jaar minder boten de helling op gaan ivm onderhoud van de steigers en opslag van het hout daarvoor.

Hebt u afgelopen jaar ook op de kant gestaan, dan kijken we eerst of er plaats genoeg is voor leden die in de voorgaande twee jaar niet op de kant hebben gestaan, uitzonderingen alleen bij calamiteiten.

Op het formulier wordt de vraag gesteld of u al of niet onderhoud gaat doen, boten waar geen onderhoud aan gepleegd gaat worden, kunnen we wat dichter op elkaar zetten.

Nadat u het inschrijfformulier heeft ingevuld stuurt u dit aan Gerard of Ron terug, een week van tevoren krijgt u bericht of de boot eruit kan en het bedrag dat u moet betalen.

U betaalt middels overschrijving per bank.

Checklist: voordat uw boot uit het water gaat is:

De hellingovereenkomst ingevuld,
Heeft u bericht gehad dat u voor het hellingen-uit bent ingepland. Is er betaald

En is er aan de boot een label aangebracht met het ledennummer en uw ligplaats, deze labels liggen klaar in de porto en kunnen vanaf een week voor het hellingen worden afgehaald, het kan ook op de dag zelf.

Met vriendelijke groet, Gerard en Ro

in de haven gaat het onderhoud door, valt het jullie ook op?
De bok is klaar in de nieuwe kleuren en scooterbeugels zijn rood geschilderd! Thnks

Het inschrijven voor de werkbeurten is bijna afgelopen.

Ruim 80 leden hebben zich al ingeschreven voor de werkbeurten seizoen 2020-2021, ongveer 30 leden hebben daar nog een paar dagen voor.

Per zaterdag willen we maximaal 14 leden, daarna is die zaterdag ‘vol’. Heb jij je nog niet geschreven? Ga dan naar inschrijven werkbeurten om je in te schrijven. (let op je moet inloggen dus zorg dat je de inloggegevens hebt!) Via de optie rechtsboven ‘Activiteiten’ kan je een keuze maken in 1 van de 13 zaterdagen. Vol=vol dus wees er op tijd bij!

Kan jij door omstandigheden de werkbeurt (definitief) niet doen, mail dan even naar werkbeurten@wsv-uno.nl, dan komen we tot een oplossing daarvoor.

Behoor je tot de doelgroep en je hebt nog geen inloggegevens, mail dan even naar Jack via communicatie@wsv-uno.nl

Heb je je voor 26 september nog niet ingeschreven dan ontvang je een factuur voor niet uitgevoerde werkbeurten van van 150,-.

We kijken uit naar een productief en gezellig werkbeurtenseizoen, waarbij we uiteraard rekening zullen houden met de dan geldenende Corona richtlijnen.

Ook is er de afgelopen weken gewerkt aan nieuwe waterkranen aan de bergse plas. Tzt worden de waterkranen aan de (Rotte) bovenzijde ook vernieuwd.

 

Nieuwsflits 30 augustus 2020

Beste leden

De bok                                                                                                                                              Vanuit de Havenmeester komt de mededeling dat we met de werkploeg al een paar weken bezig zijn om De Bok klaar te maken voor het komende seizoen. De Bok is een (drijvend/varend)ponton met daarop middelen om palen en steigerdelen op de Bergse Plas zijde te vervangen. Daarmee kunnen we als vereniging zelf aan de slag met het onderhoud. Hiervoor zijn alle draden en hijsblokken gesmeerd en hier en daar onderdelen vervangen en ook een nieuw likje verf gegeven. Dank allemaal!

Schone en veilige Bergse plassen!                                                                                       In de buurtkrantjes, bij de sluis en met diverse banners, Stichting BergsePlassen.org is een initiatief van bewoners en gebruikers van de Bergse Plassen met als doel; Schone en veilige Bergse Plassen.

De Bergse Voorplas en de Bergse Achterplas in Rotterdam Hillegersberg moeten voor iedereen een veilig gebied zijn om te wonen en te recreëren en vrij van zwerfvuil.

Als watersportverenging sluiten we ons daar graag bij aan. Met het initiatief proberen we alle leden van de watersport verenigingen bewust te maken om afval netjes af te voeren en niet zomaar overboord gooien! Ook richten we ons op de veiligheid op de Bergse plassen en maken mensen bewust van (vaar)snelheid en hun vaargedrag.

Met name voor dit laatste hebben de havenmeesters van alle watersportverenigingen onderling contact. Daarbij worden foto’s of filmpjes van watersporters die dusdanig gedrag vertonen dat niet ‘waterport waardig is’ met elkaar gedeeld. Denk daarbij aan veel te hard varen, ook gevaarlijk varen en asociaal gedrag. Deze leden worden dan in de thuishaven aangesproken door hun havenmeester ten aanzien van dit gedrag op het water, ook het betreffende lid van wie de boot soms is wordt daarvoor verantwoordelijk gehouden.

Dit heeft al geresulteerd in royement van drie personen bij hun watersportvereniging, waarbij deze personen ook niet meer bij andere watersportverenigingen rond de Bergse plassen terecht kunnen voor een ligplaats.

Let op elkaar, ook op het water, neem je afval mee naar huis en hou het veilig!

Voor meer informatie: www.bergseplassen.org

Werkbeurten 2020-2021                                                                                                        In de laatste nieuwsbrief las je dat binnen 5 minuten na opening er al inschrijvingen waren voor de werkbeurten 2020-2021.

We kunnen nu al melden dat het erg goed gaat en dat sommige zaterdagen hun max. gaan halen. Per zaterdag willen we maximaal 14 leden, daarna is die zaterdag ‘vol’. Heb jij je nog niet geschreven? Ga dan naar inschrijven werkbeurten om je in te schrijven. (let op je moet inloggen dus zorg dat je de inloggegevens hebt!) Via de optie rechtsboven ‘Activiteiten’ kan je een keuze maken in 1 van de 13 zaterdagen. Vol=vol dus wees er op tijd bij!

Kan jij door omstandigheden de werkbeurt (definitief) niet doen, mail dan even naar werkbeurten@wsv-uno.nl, dan komen we tot een oplossing daarvoor.

Behoor je tot de doelgroep en je hebt nog geen inloggegevens, mail dan even naar Jack via communicatie@wsv-uno.nl

We kijken uit naar een productief en gezellig werkbeurtenseizoen, waarbij we uiteraard rekening zullen houden met de dan geldenende Corona richtlijnen.

Tussendoor: het blijkt dat zo aan het eind van het seizoen zowel er bij de UNO aan de Rotte en aan de Bergse Plas zijde geen ligplaats meer is. Er wordt gewerkt met een wachtlijst, meer informatie daarover via Ron: havenmeester-uno@ziggo.nl

Inbraak:                                                                                                                                   Helaas gebeurt het elk seizoen nog wel een aantal keer. Ook nu weer en als gevolg een hoop schade en de buit nihil.

Na de laatste inbraak in de kantine zijn we volop bezig om ook deze te voorzien van camera’s. Inmiddels zijn er al twee operationeel waarin de werf en het terras volop in beeld zijn. Er komen nog twee bij waarvan een gericht op de fietsenstalling en een op de poorten.

De inbraak werd door een paar jonge gelegenheids dieven gedaan, hetgeen opgemerkt werd door een van onze leden.Deze heeft de achtervolging ingezet alleen moest deze achtervolging worden gestaakt, omdat de jonge knapen hem met de scooter te snel af waren. Blijf alert met elkaar en laten we hopen dat ze weg blijven.

Verder de oproep om zeker na 19 uur het hek op slot te doen!

Dank

Storm en stormschade.                                                                                                      Door de afgelopen storm “Francis” is er schade aan het terrasmeubilair ontstaan. Twee tafels waarvan de glasplaat is gebroken en een partytent onherstelbaar beschadigd.

Bezoek je boot                                                                                                                 Dringend verzoek aan de leden om de aankomende dagen een bezoek aan de boot of sloep te brengen. En te kijken of de afdekzeilen en nog netjes op liggen en er geen water in de boot staat. En het belangrijkste of de boot/sloep nog goed vastligt!

Vanuit eigen ervaring van Jack,  een stiksel was wat losgeraakt, ach dat komt wel, ….. daar kwam een plasje water …(en dat weegt dan toch wat meer) …en daar ging de rits naar de kap …. , gevolg dekzeil en kap laten repareren en apart dekzeil voor de tussenperiode kopen, .. gedoe en financieel zonde 🙁

Op het stuk in de vorige nieuwsbrief over de ‘Honden aan de lijn’ oproep, ontvingen we een paar reacties. We merken dat het besef op de haven is gegroeid en dat hondenbezitters bewuster hun verantwoordelijkheid nemen en de hond aan de lijn hebben. Dank!

Tussendoor:                                                                                                                                        De werkplaats is weer een nieuwe machine rijker namelijk een grote kolomboor. De oude was inmiddels al 30 jaar oud en aan vervanging toe.

Aan de Rotte Zijde zijn er afgelopen week twee wespennesten ter hoogte van steiger 32 en 40 verwijderd door een hiervoor gespecialiseerd bedrijf.

Corona                                                                                                                                         Het is weer even geleden dat we actief aandacht vroegen voor de Coronamaatregelen op de UNO. Als bestuur merken we dat er sprake is van bewustheid mbt de afstand en zijn we blij met de mogelijkheden die het nieuwe terras daarvoor biedt. We vragen iedereen om zich aan de afspraken en richtlijnen te (blijven) houden. Op die manier zorgen we ook voor elkaar, dank!

Nieuwsflits 31 juli 2020

Beste Leden

Honden aangelijnd

Afgelopen jaren hebben we op de haven meerdere opmerkingen gehad over loslopende honden op het haventerrein. We zijn daarop vorig jaar begonnen met een strakker beleid, gericht op het aan de lijn houden van de hond op het haventerrein.

De meeste leden (hondenbezitters) hebben na enige uitleg hier begrip voor, en enkele leden vergeten het nog wel eens (scherper geformuleerd ‘lappen de regels aan hun laars’)

Wij zijn goed op weg om een gezellige familiehaven te worden waar ook jonge mensen met kleine kinderen hun vertier vinden en onbezorgd kunnen wandelen over onze mooie haven. Zonder lastig gevallen te worden door loslopende honden. In de meeste gevallen zijn onder andere kleine kinderen er snel bang van omdat de honden (zeker voor hun) groot en eng zijn. Verder blijft een hond een roedeldier en is het een natuurlijke gang van zaken om ter allertijden de macht boven het kind zetten. We moeten er niet aan denken dat dit op onze haven gebeurt met alle gevolgen van dien.

Ook bij een bezoek aan de kantine (zodra deze weer open gaat) om een hapje te eten, iets te drinken willen we liever geen (niet uitgenodigde) hond naast je met het kwijl uit zijn bek of erger nog, op nog geen meter afstand lekker zijn behoefte te doen. Over dat laatste, afgelopen periode, na een mooi weekend, komt een onze vrijwillige tuinman naar me toe om te laten zien hoeveel hopen stront er de diverse tuintjes geschept moest worden. En eigenlijk met weemoed zegt hij, als het zo doorgaat stop ik ermee. Iets wat ik kan begrijpen, en als ik dat toelaat ontnemen we zijn enigste doel en verzetje na het overlijden van zijn vrouw. Dit vind ik ontoelaatbaar want wij koesteren onze vrijwilligers

Ik hoop dat iedere hondeneigenaar meedenkt en meedoet met het beleid dat de honden aangelijnd zijn op het haventerrein. Ook is mijn hoop dat we elkaar erop aan kunnen spreken. Vergeten is menselijk, dus als je wordt aangesproken leg de hond aan de lijn.

Overigens kunnen we elkaar zeker ook een compliment geven als de hond is aangelijnd!

De haven is van ons allen en met elkaar kunnen wij het mooi maken en houden. Nog even voor de verschillende eigenaren van de honden, samen proberen we onze haven veilig en schoon te houden. Voor de honden is er buiten de poort een zeer groot gebied waar deze helemaal los kunnen gaan. En als er op het terrein toch een ongelukje gebeurt, probeer het dan gelijk even op te ruimen! Dank alvast.

Een openstaande vraag betreft de camera beelden. We hebben camera’s op de haven en die beelden worden opgeslagen. Deze kunnen worden gebruikt om mensen waaronder ook hondeneigenaren later nog aan te spreken op onwenselijk gedrag. Op onze toegangspoort staat vermeld Camerabewaking, en deze camera beelden worden ivm de privacy wetgeving alleen gebruikt als bewijsvoering.

Hartelijke dank alvast en een goed vervolg van de zomer!

Ron, Havenmeester

______________________________________________________________

Geen lampionnentocht dit jaar

De Vereniging Bergse Plassen heeft, in verband met de Corona-problematiek, besloten dit jaar de Lampionnentocht eind augustus niet te organiseren.

We kijken ernaar uit dat in 2021 deze mooie traditie weer uitgevoerd kan worden.

Werkbeurten 2020-2021

In de vorige nieuwsbrief las je dat op 23 juli de inschrijvingen voor de werkbeurten 2020-2021 zijn gestart. Binnen 5 minuten was de eerste inschrijving binnen. Super!

Het loopt lekker door, en heb jij je nog niet geschreven? Ga dan naar inschrijven
werkbeurten om je in te schrijven. (let op je moet inloggen dus zorg dat je de inloggegevens hebt!) Via de optie rechtsboven ‘Activiteiten’ kan je een keuze maken in 1 van de 13 zaterdagen. Vol=vol dus wees er op tijd bij!

Kan jij door omstandigheden de werkbeurt (definitief) niet doen, mail dan even naar werkbeurten@wsv-uno.nl, dan komen we tot een oplossing daarvoor.

Behoor je tot de doelgroep en je hebt nog geen inloggegevens, mail dan even naar Jack via communicatie@wsv-uno.nl

We zien uit naar een productief en gezellig werkbeurtenseizoen, waarbij we uiteraard rekening zullen houden met de dan geldenende Corona richtlijnen.

page2image51930864 page2image50321408 page2image50329280 page2image50329664 page2image50330048 page2image51931088

Nieuwsflits 23 mei 2020

Haven bloeit op!

Beste leden,

In de afgelopen weken zijn Frans, Diana en Irene met in achtneming van de voorschriften en met gepaste afstand onder andere bezig geweest met de bloemen en aanplanting op de haven. We zijn er blij mee en hopen dat alle leden er binnenkort ook van kunnen genieten. Dank Frans, Diana en Irene!

Nog 1 week

Vanaf 1 juni zijn er weer meer mogelijkheden op de haven. We volgen de aanwijzingen van de Gemeente Rotterdam en de Overheid/RIVM op de voet, vooralsnog is de algemene regel dat mensen die niet tot een huishouden behoren altijd 1,5 meter afstand tot elkaar houden.  We verwachten dat we daar met elkaar op het haventerrein ook voor kunnen zorgen.

De kantine gaat op 1 juni om 12.00 uur weer open! Bestellen kan vanaf de terrasingang (met de afstand van 1,5 m) en ok het terras gaat dan open!

LET OP!, we laten vooralsnog niemand binnen in de kantine, en ga er vanuit dat toilet em toiletgebouw nog gesloten zijn!

Daarnaast, heb je verkoudheidsklachten,…..blijf thuis!

Op terrassen geldt geen maximum aantal personen. Wel moet iedereen aan een tafel zitten en 1,5 meter afstand tot elkaar houden (behalve mensen uit hetzelfde huishouden).

We vertrouwen erop dat we met elkaar, op deze manier, de faciliteiten (en het nieuwe terras zie de foto’s hierna) van de haven weer meer en veilig kunnen gaan gebruiken.

Nog 1 week!

Wauw, meer dan 75% van de leden heeft de factuur voor liggeld al voldaan! De betalingstermijn loopt tot 31 mei 2020 en we kijken ernaar uit om ook de betaling van de overige (minder van 50) leden te ontvangen. Gaat dat iedereen lukken?

Heb je vragen over de factuur of betaling, dan kan je altijd contact opnemen met Diana via penningmeester.uno@gmail.com

Stalling en Terras

Van de havenmeester een update uit de haven. Zie onderstaande foto’s

Vooruitlopend op de versoepeling van RIVM is er afgelopen week een nieuw terras opgezet naast de fietsenstalling. Het idee is dat zodra de versoepeling daar is (en we plannen nu      1 juni 12.00 uur) er gebruikt gemaakt kan worden van de terrassen en tafels en banken om een drankje te nuttigen. Ook hebben Fans, Diana en Irene aan de aankleding bijgedragen zoals jullie kunnen zien!

Verder is er een scooterparkeerplaats gerealiseerd!

Deze tref je voor het havenkantoor (de drijvende portocabin). Er zijn beugels vastgemaakt aan het beton waaraan met de scooter (of fiets) vast kan zetten. Het is de bedoeling dat de fietsenstalling alleen voor fietsen is, en dat de scooters dus iets verder doorrollen en dan rechts voorbij het nieuwe terras hun parkeerplekje hebben.

Ook bij de passantensteiger aan de rotte is een leuk terras gemaakt voor de gasten.

Tot op de haven!

WSV Uit Nood Ontstaan (UNO)

_____________________________________________

 

Nieuwsflits 12 mei 2020

Beste leden,

Vorige week werden nieuwe corona maatregelen gedeeld. Graag berichten we jullie wat dat betekent voor de toegang en het gebruik van de haven. Allereerst een “dank jullie wel” voor de manier waarop we met elkaar de maatregelen volgen. Het hek is op slot en wordt door (noodzakelijk) bezoek ook steeds op slot gedaan. Als er leden op de haven zijn houdt men 1,5 m afstand en is men zoveel mogelijk alleen of met gezinsleden. Als men wordt aangesproken op groepsvorming  op afstand wordt er geluisterd en gedrag aangepast, mede daardoor zijn de bezoeken van de handhaving aan het haventerrein positief verlopen.

Komende weken is de boodschap van ‘blijf thuis’ aangepast naar ‘vermijd drukte’. Ook de gemeente Rotterdam heeft een versoepeling van de maatregelen gedeeld. Voor bezoek en gebruik van de haven betekent dat het volgende (afgeleid en aanvullend op de RIVM richtlijnen die leidend zijn):

  • Toiletten, terras en kantine blijven gesloten.
  • Iedereen doet na gebruik van het hek op slot!
  • Parkeer je fiets in het fietsenhok / scooter om de hoek op de stelcomplaten.
  • Bij bezoek aan de haven: vermijd drukte, vermijd groepvorming.
  • Na het stallen van de fiets of scooter ga direct naar de boot en ook bij terugkomst graag direct het terrein weer verlaten.
  • Houd 1,5 m afstand.
  • Laat geen afval achter op de haven (mee terug naar huis of in een container in de buurt)

We kijken uit naar een geleidelijke toename van bezoek en gebruik van de haven, met elkaar zorgen we dat het op een verantwoorde wijze gebeurt!

unknown

Zit jij er ook bij?

Ongeveer 75 procent van de leden heeft zijn liggeld (te voldoen 31 mei mei) al voldaan of heeft contact met de penningmeester hierover opgenomen. Als bestuur zijn we daar erg blij mee!

Dank je wel en we kijken uit naar de laatste ongeveer 60 leden die nog een kleine 2 weken hebben om ook tot de grootste groep te horen, kom erbij!

Als je vragen hebt over je factuur, neem dan contact op met Diana via email penningmeester.uno@gmail.com

Website van UNO

Al bijna een jaar wordt de website van de UNO bijgehouden door door Irene. Voor opmerkingen, suggesties, artikelen, foto’s kan je benaderen: website@wsv-uno.nl

Overigens best leuk om de site regelmatig te bezoeken. Kan je bijvoorbeeld de nieuw leden rubriek op de website al?

En wat je op de homepagina ook zult lezen,.. de haven is vol! Er is een wachtlijst voor een ligplaats zowel beneden als aan de Rotte.

VERZEKERINGSBEWIJS  

Om onduidelijkheid  bij schade te voorkomen vraagt de penningmeester alle om het verzekeringsbewijs van hun schip voor dit seizoen te mailen. Maak een foto of stuur de pdf van de verzekeraar door aan Diana, via penningmeester.uno@gmail.com  met  vermelding van je lidnr: 428

Dank je wel alvast!

WSV Uit Nood opstaan (UNO)

______________________________________________________________

Nieuwsflits 5 mei 2020

ALV (over het verenigingsjaar 2019), de vragen en antwoorden.

Onderstaande vragen zijn inmiddels rechtstreeks beantwoord en zoals aangekondigd zullen we deze hierbij met jullie delen.

1. vraag: Er lijken palen uit de kantine te zijn weggehaald, hoe zit dat?
De palen die weggehaald zijn uit de kantine t.b.v. het plaatsen van een biljard zijn geen steunpilaren, de kantine is een voormalige strandtent en de palen dienden om het dak aan de vloer vast te zetten, aan de kust kan een flinke storm het dak eraf waaien.                                  2. Suggestie: Het tarief voor het plaatsen van een trailer op het terrein (nu 50.00) zou verhoogd moeten worden naar 250,00 .
De 9 trailers die op het terrein staan, staan soms behoorlijk in de weg, er zullen geen nieuwe bijkomen, hoe hier verder mee om te gaan laten we even over aan een advies van de havencommissie aan het einde van het jaar.
3. Op de dijk aan de Rotte is een kanostelling gebouwd, moeten deze kano’s niet in de kanostelling?
Ja, we vinden het ook geen fraai gezicht, we nemen contact op met de eigenaar.
4. Op de balans per 31-12-2019 staan nogal veel nog te ontvangen bedragen (TR posten) zijn deze bedragen inmiddels ontvangen.
Ja, alle opgevoerde vorderingen waren per 31-03-2020 gefactureerd en ontvangen, aan openstaande facturen onder debiteuren, staat per 31-03-2020 nog 1.680,00 uit 2019 open van vier leden, waarvan de  ligplaats inmiddels is ingetrokken, boten aan de ketting liggen of uit de haven verwijderd.

Bedankt voor uw gewaardeerde reacties, zowel de vragen als de complimenten.
Namens het bestuur bedanken we u voor het in ons gestelde vertrouwen en sluit ik hierbij de ALV 2019.
Gerard
Voorzitter WSV UNO

____________________

Gewenst gebruik van de fietsenstalling
Vooruitlopend om een mogelijke versoepeling van de corona maatregelen is er een nieuwe indeling van de fietsenstalling gerealiseerd. Er zijn 3 gedeeltes.
Aan het begin van haven (direct bij de ingang) is het fietsgedeelte, daar mogen fietsen en dergelijke geplaatst worden. Iets verder in de stalling is een gedeelte voor de scootmobiels en elektrische fietsen. Daar kan ook gebruik worden gemaakt van de oplaadmogelijkheden.
Scooters hebben een eigen parkeerplaats gekregen. Deze is voorbij de fietsenstalling rechts. Direct voor de portocabin (havenkantoor). Aan de bomenkant zijn er buizen in de grond gemonteerd waar men het voorwiel  kan vastzetten.
We hopen op deze manier en de schaarse ruimte effectief te benutten en met gepaste afstand, in de toekomst, veilig gebruik van de haven mogelijk te maken.
Overigens is het stallen van vervoermiddelen op de haven niet toegestaan. Deze worden verwijderd.
Mvg de havenmeester

scootmobiel / elek. fietsen

SCOOTMOBIEL /ELEK. FIETS         SCOOTERS /BROMMERS.                           FIETSEN 

Lidmaatschap betekent ook wat!
Met elkaar maken we de vereniging en als bestuur merken we de positieve energie van jullie. Het lijkt ook een soort ingehouden energie die op punt van uitbarsten staat, .. we merken dat het merendeel van de leden (inmiddels meer dan 130!) de liggelden heeft betaald en sommige leden zelfs 2x (dit is inmiddels terugbetaald :-). De vereniging kan aan de financiële (seizoenshuur) verplichtingen voldoen en aan onderhoud en verbetering van de haven wordt (met inachtneming van alle voorwaarden) gewerkt.
Het feit dat de laatste werkbeurten door de corona maatregelen niet door konden gaan vonden sommige leden jammer en overall lijkt er een soort van gemis naar het bootje, het water en de haven. Iets dat we als bestuur zeker ook herkennen.
Om de vereniging zo te maken en te houden is aanspreken van elkaar, bespreken met elkaar en beslissingen nemen van belang. Een van de beslissingen die het bestuur heeft genomen is om aan 4 leden de ligplaats per direct te ontzeggen. De betreffende boten zijn al aan de ketting gelegd en worden binnenkort verwijderd uit de haven.
Van onderstaande leden is de ligplaats ingetrokken vanwege het niet betalen van de  openstaande facturen. Hiervoor is met hen regelmatig schriftelijk en telefonisch contact geweest. Het laatste schriftelijke contact is aangetekend gedaan.

We kijken uit naar een mooi seizoen waar we met elkaar in openheid bouwen aan een nog mooiere vereniging.
Gerard, Diana, Jeroen, René en Jack

Corona maatregelen blijven ook bij de UNO
Het is lente en de verleiding is groot om naar de haven te komen. Maar nog steeds geldt de oproep vanuit de overheid: blijf zoveel mogelijk thuis!
De faciliteiten op de haven zijn gesloten (geen terras, geen kantine, geen toiletgebruik). Ga je toch naar buiten om te sporten of omdat het echt niet anders kan? Houd minstens 1,5 meter afstand en voorkom groepsvorming. De havenmeester, en de handhaving, heeft al een aantal keren moeten optreden, waarbij we dankbaar zijn dat onze leden zich zo geduldig en ingehouden gedragen!
Zodra er verdere versoepeling wordt gemeld berichten we jullie uiteraard direct.

WSV Uit Nood Ontstaan (UNO)

______________________________________________________________

  Nieuwsflits 09 april 2020

Kort ‘weekjournaal’ (van de Havenmeester)

Ondanks het Corona virus en met inachtneming van de RIVM voorschriften is een kleine groep vrijwilligers met gepaste afstand van elkaar bezig geweest op de haven. Je ziet op de foto’s dat er leuningwerk boven bij het toegangshek aan de Rotte is gemaakt en geplaatst. Veiligheid ook hier voor alles.

Verder is er door een goede en strakke planning, waar ook de betreffende leden zich heel goed aan hebben gehouden, met tussenpozen van een uur, afgelopen week gelegenheid geweest om een groot deel van de sloepen en kleine bootjes al te water te laten.

Ook zijn er voorbereidingen getroffen om zaterdag 11 april via een eveneens strakke planning de overige boten in het water te laten. Hiervoor neemt Ron persoonlijk contact op met de desbetreffende leden. En de afspraak is ook hier om slechts 1 persoons per boot aanwezig te laten zijn.

Ook komende dagen wordt het weer warm weer en moeten we met elkaar opletten dat we ons houden aan de opgelegde maatregelen. De oproep van afgelopen week geldt ook nog, blijf aub thuis, kom NIET naar de haven.

Met name komende zaterdag, 11 april, is er een specifieke planning voor het hellingen gemaakt. Daarmee bereiken we dat er niet teveel mensen tegelijkertijd op de haven zijn.

De betreffende leden zijn hiervoor in kennis gesteld met tijdstippen waarop ze (1 persoon per boot) aanwezig moeten zijn.

De toiletgebouwen zijn dicht, de kantine en het terras ook.

Laten we met elkaar nog even volhouden en op die manier bijdragen aan het mede gezond houden van de (oudere) leden en de vereniging.

Ter info, we hebben begrepen dat er een toegenomen kans is op controle, ook op het parkeren van de auto’s! Vanuit de politie is onderstaande afbeelding gedeeld, we willen ons er graag aan houden en hopen op jullie bijdrage.

Veel succes iedereen, gezondheid en een goed Pasen!

______________________________________________________________

Nieuwsflits  19 maart 2020

Beste leden van de Watersportvereniging Uit Nood Ontstaan,

i.v.m de Coronacrisis en de daardoor aan ons opgelegde maatregelen ontkomen we er niet aan er niet onze verantwoordelijkheid te nemen en een aantal evenementen in de komende periode te laten vervallen of te veranderen.

De kantine blijft voorlopig gesloten.

De werkbeurten van 14 maart, 28 maart en van 4 april zijn uitgesteld.

De Paasbrunch is afgelast.

De A.L.V. gaan we schriftelijk doen. Het bestuur heeft de verplichting om eenmaal per jaar de leden op de hoogte te stellen van de financiële stand van zaken.

In de afgelopen jaren is voorgaande aan de ALV hiervan al een rapportage gemaakt, deze rapportage zal nu enigszins uitgebreid worden. Agendapunten kunnen op de gebruikelijke manier worden opgegeven, deze word en verzameld en schriftelijk afgehandeld met een verslag. Hiertoe kunnen tot 30 maart vragen of opmerkingen worden verstuurd aan communicatie@wsv-uno.nl

niging al jarenlang een bestendig beleid hebben gevoerd en financieel gezond zijn. Wij hopen op jullie begrip hiervoor. Hellingen-in is uitgesteld tot 11 april In de afgelopen jaren werden in de week vooraf aan de hellingen-in dag al boten te water gelaten, hiervoor kan een afspraak gemaakt worden met Ron Boon, de havenmeester. Ron beoordeelt wanneer en hoe dit past, daarbij zijn de landelijke richtlijnen van het RIVM mede bepalend! We houden jullie op de hoogte bij nieuwe maatregelen en wat dat voor de vereniging betekent. Wij wensen iedereen sterkte in de deze tijden. Met vriendelijke groeten, Het bestuur Gerard, Diana, Jeroen, Rene en JackWe voelen ons voldoende zeker om deze ongebruikelijke maatregel te nemen om dat we als vereniging.