Nieuwsflits 31 juli 2020

Beste Leden

Honden aangelijnd

Afgelopen jaren hebben we op de haven meerdere opmerkingen gehad over loslopende honden op het haventerrein. We zijn daarop vorig jaar begonnen met een strakker beleid, gericht op het aan de lijn houden van de hond op het haventerrein.

De meeste leden (hondenbezitters) hebben na enige uitleg hier begrip voor, en enkele leden vergeten het nog wel eens (scherper geformuleerd ‘lappen de regels aan hun laars’)

Wij zijn goed op weg om een gezellige familiehaven te worden waar ook jonge mensen met kleine kinderen hun vertier vinden en onbezorgd kunnen wandelen over onze mooie haven. Zonder lastig gevallen te worden door loslopende honden. In de meeste gevallen zijn onder andere kleine kinderen er snel bang van omdat de honden (zeker voor hun) groot en eng zijn. Verder blijft een hond een roedeldier en is het een natuurlijke gang van zaken om ter allertijden de macht boven het kind zetten. We moeten er niet aan denken dat dit op onze haven gebeurt met alle gevolgen van dien.

Ook bij een bezoek aan de kantine (zodra deze weer open gaat) om een hapje te eten, iets te drinken willen we liever geen (niet uitgenodigde) hond naast je met het kwijl uit zijn bek of erger nog, op nog geen meter afstand lekker zijn behoefte te doen. Over dat laatste, afgelopen periode, na een mooi weekend, komt een onze vrijwillige tuinman naar me toe om te laten zien hoeveel hopen stront er de diverse tuintjes geschept moest worden. En eigenlijk met weemoed zegt hij, als het zo doorgaat stop ik ermee. Iets wat ik kan begrijpen, en als ik dat toelaat ontnemen we zijn enigste doel en verzetje na het overlijden van zijn vrouw. Dit vind ik ontoelaatbaar want wij koesteren onze vrijwilligers

Ik hoop dat iedere hondeneigenaar meedenkt en meedoet met het beleid dat de honden aangelijnd zijn op het haventerrein. Ook is mijn hoop dat we elkaar erop aan kunnen spreken. Vergeten is menselijk, dus als je wordt aangesproken leg de hond aan de lijn.

Overigens kunnen we elkaar zeker ook een compliment geven als de hond is aangelijnd!

De haven is van ons allen en met elkaar kunnen wij het mooi maken en houden. Nog even voor de verschillende eigenaren van de honden, samen proberen we onze haven veilig en schoon te houden. Voor de honden is er buiten de poort een zeer groot gebied waar deze helemaal los kunnen gaan. En als er op het terrein toch een ongelukje gebeurt, probeer het dan gelijk even op te ruimen! Dank alvast.

Een openstaande vraag betreft de camera beelden. We hebben camera’s op de haven en die beelden worden opgeslagen. Deze kunnen worden gebruikt om mensen waaronder ook hondeneigenaren later nog aan te spreken op onwenselijk gedrag. Op onze toegangspoort staat vermeld Camerabewaking, en deze camera beelden worden ivm de privacy wetgeving alleen gebruikt als bewijsvoering.

Hartelijke dank alvast en een goed vervolg van de zomer!

Ron, Havenmeester

Geen lampionnentocht dit jaar

De Vereniging Bergse Plassen heeft, in verband met de Corona-problematiek, besloten dit jaar de Lampionnentocht eind augustus niet te organiseren.

We kijken ernaar uit dat in 2021 deze mooie traditie weer uitgevoerd kan worden.

Werkbeurten 2020-2021

In de vorige nieuwsbrief las je dat op 23 juli de inschrijvingen voor de werkbeurten 2020-2021 zijn gestart. Binnen 5 minuten was de eerste inschrijving binnen. Super!

Het loopt lekker door, en heb jij je nog niet geschreven? Ga dan naar inschrijven
werkbeurten om je in te schrijven. (let op je moet inloggen dus zorg dat je de inloggegevens hebt!) Via de optie rechtsboven ‘Activiteiten’ kan je een keuze maken in 1 van de 13 zaterdagen. Vol=vol dus wees er op tijd bij!

Kan jij door omstandigheden de werkbeurt (definitief) niet doen, mail dan even naar werkbeurten@wsv-uno.nl, dan komen we tot een oplossing daarvoor.

Behoor je tot de doelgroep en je hebt nog geen inloggegevens, mail dan even naar Jack via communicatie@wsv-uno.nl

We zien uit naar een productief en gezellig werkbeurtenseizoen, waarbij we uiteraard rekening zullen houden met de dan geldenende Corona richtlijnen.

page2image51930864 page2image50321408 page2image50329280 page2image50329664 page2image50330048 page2image51931088